930 x122 grota rece

centru familial

POVESTIRI ISTORICE CU VETERANUL DE RĂZBOI PETRE IONESCU

Aniversarea Zilei Europei nu putea trece neobservată nici la Centrul de tip familial Găvana, din Pitești.

Citiți și: VETERANUL DE RĂZBOI GHEORGHE POPESCU A ÎMPLINIT 101 ANI. “CARE AM AVUT ZILE AM SCĂPAT”

Copiii și adolescenții de aici au avut astăzi parte de un invitat special: Petre Ionescu, un fost comandant de pluton în Armata Română, acum în vârstă de 92 de ani. Veteranul de război a depănat amintiri şi le-a dat tinerilor mai multe sfaturi. Orfan de părinți, Petre Ionescu a ajuns să lupte în cel de al doilea război mondial, atât împotriva sovieticilor lui Stalin, cât și a naziștilor lui Hitler. “Pe front am fost rănit și am pierdut mult sânge. M-am cusut singur… Hrana noastră? Coji de cartof și biscuiţi tari de te dureau dinţii! Dacă ne era sete și nu aveam apă, ne descurcam cu zăpada. Dacă nu erau nici zăpadă şi nici apă, cu saliva! Am fost ascultători, am răbdat pentru neamul nostru, am suferit, dar ne-am apărat țara. Am jurat pe patrie şi trebuia să ascultam ordinele superiorului. Țineți minte, însă: acolo unde e război sunt numai blesteme şi rele. Războiul înseamnă doar distrugere…”, le-a spus veteranul de război tinerilor de la Centrul de tip familial Găvana.

Inițiativa a avut-o părintele Decebal Floroaica, şeful Centrului. „Am vrut să aducem în actualitate acel moment de la 9 mai, astfel încât copiii să înţeleagă că libertatea şi bucuria noastră de acum li se datorează şi acestor eroi.”, a declarat Decebal Floroaica pentru ePitești.

Citiți și: ZIUA EUROPEI, SĂRBĂTORITĂ ÎN MIOVENI

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90