pizzeria sapori  930 122

analize_laborator-2

Seringile din China posibile purtatoare de virusi?

Pitesti. 30 aprilie 2010.
Ministerului Sanatatii a declansat o ancheta la Spitalul Judetean Arges, in cazul femeiei din Cateasca, de 30 de ani, care a fost diagnosticata cu septicemie, in urma unui avort. Reprezentantii ministerului au prelevat probe din materiale medicale folosite precum si alte probe din sala in care a avut loc interventia. Prima decizie a fost ca intreg lotul de seringi de 10 ml cc si cel de catetere sa fie scose din uz, acestea fiind produse in China, ca si cele utilizate la Spitalul CF2 din Bucuresti, unde s-au petrecut saptamana trecuta doua cazuri identice.

Pana in momentul de fata toate tstele biologice efectuate de catre specialistii de la Spitalul Judetean arata ca microbul care a imbolnavit pacienta nu exista in acel mediu, iar sursa infectiei trebuie sa fie alta. Seful unităţii medicale afirmata că nu este exclusa varianta ca materialele din care sunt fabricate seringile şi cateterele sa nu aibă calitatea corespunzatoare. Potrivit managerului Gheorghe Fratoaica, este posibil ca microbul contactat sa fi fost in manusile, seringile sau in setul perfuzabil folosit in momentul interventiei. Desi echipamentele medicale erau sigilate, acestea sunt produse in China si fac parte din acelasi lot cu probleme, semnalat la spitalul CF 2 din Capitala. Mai exista ipoteza unei reactii adverse a corpului pacientei in contact cu anestezicul folosit la interventie pe cale intravenoasa. Pana se vor lamuri lucrurile stocurile de Propofol, anestezicul in cauza, au fost oprite de la uz.
Conform dr. Fratoaica ancheta pana la acest moment arata ca este vorba despre un caz medical si nu o culpa a spitalului sau a personalului medical, adica nu este vorba despre o infectie cu un germene din spital ci doar o reactie individuala intr-o anumita faza, stiind ca gravidele sunt cu fiziologia modificata. In prezent pacienta in varsta de 30 ani se afla la spitalul universitar din Bucuresti, iar satarea sa este stabila. Femeia a venit marti dimineata la Policlinica spitalului pentru o intrerupere a sarcinii la cerere, iar dupa-amiaza, la cateva ore de la externare s-a intors din nou la spital in stare grava, fiind dignosticata cu septicemie.

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90