Kaia 930 x 120

maidanezi

Peste 70 de minori muscati de caini

Cainii cu sau fara stapan din Arges par sa fi innebunit. Altfel nu se explica faptul ca numarul persoanelor muscate de patrupede devine de la an la an din ce in ce mai mare. Numai de la debutul anului in curs si pana acum au ajuns la spital peste 400 de argeseni care au fost atacati de aceste animale. Aproape 20% sunt copii.

Medicii de la spitalele din Arges au primit numeroase cazuri de copii care cad victime ale animalelor. Nu mai putin de 73 de minori au fost muscati de caini in acest an, toti ajungand la Spitalul de Pediatrie. Este vorba de copii din tot judetul care au necesitat ingrijiri medicale in urma unor muscaturi fie ale maidanezilor, fie ale cainilor cu stapan.

Anul trecut, 325 de copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie cu muscaturi. Nici adultii nu sunt ocoliti de astfel de necazuri.

Totusi, chiar mai multi adulti au ajuns la spital de la inceputul anului si pana in prezent, si anume 417. Doar 50 s-au adresat Spitalului Judetean la urgente, in timp ce 367 au intrat pe mana medicilor de la sectia de boli infectioase.

Cifrele de mai sus au fost transmise Primariei Pitesti de catre unitatile medicale din judet la cererea acesteia care cauta de mai mult timp solutii pentru a rezolva problema maidanezilor.

Recent a fost repusa pe tapet problema eutanasierii cainilor fara stapan care sunt agresivi, bolnavi sau care nu sunt adoptati in termen de 7 zile de la primirea lor in adaposturi pentru animale. Organizatiile de protectia animalelor se opun insa cu vehementa acestui proiect de lege. Intre timp, specialistii sanitar-veterinari din Arges se tem de o invazie, atragand atentia ca peste 2.000 de pui de caini salbaticiti din padurea Trivale ar putea aparea in toamna in Pitesti.

{loadposition inside}

 

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA