New Profesional Consult 930 x 122

alcool

Amenzi pentru minorii pitesteni care consuma alcool

Minorii din Pitesti care vor fi prinsi consumand alcool pe domeniul public, dar si in alte locuri (inclusiv in baruri) vor fi amendati. In plus, agentii economici care comercializeaza produse alcoolice vor trebui sa respecte cateva reguli noi foarte stricte. Proiectul va intra in dezbaterea Consiliului Local.

Primaria Pitesti a elaborat un proiect de hotarare care are drept scop limitarea consumului de alcool in randurile minorilor. Conform proiectului, care va fi supus dezbaterii Consiliului Local, agentii economici din Pitesti care comercializeaza bauturi alcoolice vor mai multe obligatii.

Acestea sunt afisarea, la loc vizibil din exterior, la intrarea in unitate, langa orarul de functionare, a sintagmei: „Servirea cu bauturi alcoolice a minorilor este strict interzisa!”, respectarea distantei minime de 200 m, masurata pe drum public, intre structurile de vanzare si unitatile de invatamant preuniversitar, caminele si locurile de cazare pentru elevi, unitatile de asistenta medicala, precum şi obligatia ca toti comerciantii care functioneaza deja in structuri amplasate la o distanta mai mica de 200 m de unitatile de invatamant preuniversitar, sa nu comercializeze bauturi alcoolice pe perioada desfasurarii orelor de curs.

Comerciantii care nu respecta aceste reguli ar putea primi amenzi de pana la 1.200 de lei, dar risca si suspendarea activitatii. De asemenea, ca element de noutate, elevii prinsi ca beau alcool pe domeniul public sau in alte locuri vor fi amendati. Valoarea amenzii pentru minori inca nu a fost stabilita.

Proiectul a fost elaborat in baza unui parteneriat incheiat intre municipalitate si o fundatie din Olanda care deruleaza la Pitesti un program pilot de prevenire a consumului de alcool in randurile tinerilor.

{loadposition inside}

 

 

 

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90