pizzeria sapori  930 122

lets-do-it-romania-logo

“LET’S DO IT ROMANIA!” ecologizeaza Argesul

Pitesti. 02 iunie. 2010.
In cadrul „Let’s Do It, Romania!”, Argesul este unul dintre judetele in care echipe de voluntari vor demara o ampla actiune de ecologizare in ziua de 5 iunie. Echipa locala si autoritatile din Arges au ales zonele din nordul judetului ca zone ce urmeaza a fi curatate de catre voluntari. De asemenea, actiunea de curatenie este posibila datorita implicarii Institutiei Prefecturii, care a mobilizat 30 primarii din judet, cu care vor fi semnate parteneriate, precum si datorita Agentiei Regionale de Protectia Mediului si Agentiei de Protectia Mediului Arges. Institutia Prefectului, Agentia Judetena apentru Protectia Mediului, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului, Comisariatul Regional al Garzii Nationale de Mediu, Inspectoratul Scolar Arges si Asociatia Eco Assist au popularizat deja proiectul in cele 30 de localitati prin intermediul unei caravane.

 

Samabata 5 iunie, incepand cu ora 9.00, in fiecare din cele 30 de localitati, va incepe actiunea de ecologizare ce va fi coordonata de un voluntar din cadrul ONG-ului partener si primarul localitatii, actiune la care vor participa: elevi, voluntari, lucratori de la primarie, sateni. Gunoaiele vor fi adunate, sortate si colectate in saci speciali, urmand ca, ulterior, sa fie ridicate de masini ale operatorilor din domeniul salubritatii.
Cele 30 de localitati cuprinse in aceasta etapa a proiectului sunt: Maracineni, Micesti, Titesti, Stalpeni, Mihaesti, Schitu Golesti, Valea Mare-Pravat, Dragoslavele, Rucar, Dambovicoara, Godeni, Berevoiesti, Aninoasa, Vladesti, Balilesti, Darmanesti, Cosesti, Pietrosani, Domnesti, Corbi, Nucsoara, Budeasa, Malureni, Musatesti, Bradulet, Curtea de Arges, Valea Iasului, Albesti de Arges, Corbeni, Arefu.
„Imi exprim speranta ca, dincolo de actiunea de ecologizare in sine, vom reusi sa trezim in constiinta fiecaruia dintre noi placerea si dorinta de a pastra natura cat mai curata” a declarat prefectul Gheorghe Davidescu.

Kaia 555×222
570×90 MAIA