EcoMoto 930×122

mancare

27 de specialități culinare, reunite sub aceeași umbrelă în Piața Milea

Europa culinară, imaginată de Consiliul Județean Argeș, s-a evidenţiat astăzi, 8 mai, prin 27 de preparate, care mai de care mai apetisante. Bucătarii care s-au ocupat de pregătirea lor sunt cei de la Restaurantul Cornul Vînătorului. Pentru fiecare din exponate, reţeta a fost afişată alăturat, la degustarea produselor fiind invitaţi copiii din cadrul centrelor de plasament din Piteşti.

Iată cu ce specialități au fost impresionați vizitatorii cu ocazia manifestării „La pas prin Europa”, organizate în preambulul Zilei Europei:

 

Suedia – Ruladă din berbecuţ în prapure cu legume colorate

Ungaria – Paprikas

Grecia – Somon cu zucchini, piure de mazăre şi creveţi

Italia – Pizza Italiana

Irlanda – Piept de miel umplut tradiţional irlandez şi legume asortate

Letonia – Frigărui de pui şi legume cu verdeţuri, rosmarin, busuioc şi mentă

Lituania – Rulou de şalău în mantie de morcov cu garnitură de spanac

Luxemburg – Medalion de curcan cu ciuperci şi sos de vişine pe pat de felii de mere şi pere

Malta – Terină în brînză de capră şi legume cu felii de mango

Olanda – Terină cu verdeţuri şi somon pe pat de rugolu şi sos de smîntînă

Marea Britanie – Piept de raţă cu ficat, legume şi sos de smîntînă dulce caramelizat

Polonia – Muşchi de porc în crustă de verdeţuri cu crochete de cartofi şi migdale

Portugalia – Piept de raţă crocant cu gutui şi mirodenii

România – Sărmăluţe în foi de varză cu costiţă afumată şi mămăliguţă

Slovacia – Muşchi de vacă cu ciuperci în crustă aurie pe pat de verdeţuri

Slovenia – Miel cu portocale şi miere pe pat de salată verde

Spania – Paella cu pui

Danemarca – Hamburgheri pe pat de verdeţuri şi sos aromat

Estonia – Specialităţi din carne de porc cu varză acră

Finlanda – KalaKukko – Pîine umplută cu peşte şi carne de vită

Franţa – Muşchiuleţ de vită învelit în bacon glasat şi sos iute

Germania – Medalion de vită în crustă aurie cu cartofi în bacon şi dovlecei la grătar

Austria – Şniţel vienez cu cartofi natur, legume şi sos de vin

Bulgaria – Salata bulgărească cu sos balsamic

Belgia – Ruladă din piept de pui cu ciuperci, salată creaţă şi sos de busuioc

Cipru – Frigărui pui cu susan, cuscus şi sos balsamic

Cehia – Specialităţi din carne de porc şi vită cu mere coapte, aroma pădurii şi mămăliguţă

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3