- Publicat de: admin
- 8-05-2011, ora 15:20
- Food and drink
27 de specialități culinare, reunite sub aceeași umbrelă în Piața Milea
Europa culinară, imaginată de Consiliul Județean Argeș, s-a evidenţiat astăzi, 8 mai, prin 27 de preparate, care mai de care mai apetisante. Bucătarii care s-au ocupat de pregătirea lor sunt cei de la Restaurantul Cornul Vînătorului. Pentru fiecare din exponate, reţeta a fost afişată alăturat, la degustarea produselor fiind invitaţi copiii din cadrul centrelor de plasament din Piteşti.
Iată cu ce specialități au fost impresionați vizitatorii cu ocazia manifestării „La pas prin Europa”, organizate în preambulul Zilei Europei:
Suedia – Ruladă din berbecuţ în prapure cu legume colorate
Ungaria – Paprikas
Grecia – Somon cu zucchini, piure de mazăre şi creveţi
Italia – Pizza Italiana
Irlanda – Piept de miel umplut tradiţional irlandez şi legume asortate
Letonia – Frigărui de pui şi legume cu verdeţuri, rosmarin, busuioc şi mentă
Lituania – Rulou de şalău în mantie de morcov cu garnitură de spanac
Luxemburg – Medalion de curcan cu ciuperci şi sos de vişine pe pat de felii de mere şi pere
Malta – Terină în brînză de capră şi legume cu felii de mango
Olanda – Terină cu verdeţuri şi somon pe pat de rugolu şi sos de smîntînă
Marea Britanie – Piept de raţă cu ficat, legume şi sos de smîntînă dulce caramelizat
Polonia – Muşchi de porc în crustă de verdeţuri cu crochete de cartofi şi migdale
Portugalia – Piept de raţă crocant cu gutui şi mirodenii
România – Sărmăluţe în foi de varză cu costiţă afumată şi mămăliguţă
Slovacia – Muşchi de vacă cu ciuperci în crustă aurie pe pat de verdeţuri
Slovenia – Miel cu portocale şi miere pe pat de salată verde
Spania – Paella cu pui
Danemarca – Hamburgheri pe pat de verdeţuri şi sos aromat
Estonia – Specialităţi din carne de porc cu varză acră
Finlanda – KalaKukko – Pîine umplută cu peşte şi carne de vită
Franţa – Muşchiuleţ de vită învelit în bacon glasat şi sos iute
Germania – Medalion de vită în crustă aurie cu cartofi în bacon şi dovlecei la grătar
Austria – Şniţel vienez cu cartofi natur, legume şi sos de vin
Bulgaria – Salata bulgărească cu sos balsamic
Belgia – Ruladă din piept de pui cu ciuperci, salată creaţă şi sos de busuioc
Cipru – Frigărui pui cu susan, cuscus şi sos balsamic
Cehia – Specialităţi din carne de porc şi vită cu mere coapte, aroma pădurii şi mămăliguţă
Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!