930 x122 grota rece

    mancare

    27 de specialități culinare, reunite sub aceeași umbrelă în Piața Milea

    Europa culinară, imaginată de Consiliul Județean Argeș, s-a evidenţiat astăzi, 8 mai, prin 27 de preparate, care mai de care mai apetisante. Bucătarii care s-au ocupat de pregătirea lor sunt cei de la Restaurantul Cornul Vînătorului. Pentru fiecare din exponate, reţeta a fost afişată alăturat, la degustarea produselor fiind invitaţi copiii din cadrul centrelor de plasament din Piteşti.

    Iată cu ce specialități au fost impresionați vizitatorii cu ocazia manifestării „La pas prin Europa”, organizate în preambulul Zilei Europei:

     

    Suedia – Ruladă din berbecuţ în prapure cu legume colorate

    Ungaria – Paprikas

    Grecia – Somon cu zucchini, piure de mazăre şi creveţi

    Italia – Pizza Italiana

    Irlanda – Piept de miel umplut tradiţional irlandez şi legume asortate

    Letonia – Frigărui de pui şi legume cu verdeţuri, rosmarin, busuioc şi mentă

    Lituania – Rulou de şalău în mantie de morcov cu garnitură de spanac

    Luxemburg – Medalion de curcan cu ciuperci şi sos de vişine pe pat de felii de mere şi pere

    Malta – Terină în brînză de capră şi legume cu felii de mango

    Olanda – Terină cu verdeţuri şi somon pe pat de rugolu şi sos de smîntînă

    Marea Britanie – Piept de raţă cu ficat, legume şi sos de smîntînă dulce caramelizat

    Polonia – Muşchi de porc în crustă de verdeţuri cu crochete de cartofi şi migdale

    Portugalia – Piept de raţă crocant cu gutui şi mirodenii

    România – Sărmăluţe în foi de varză cu costiţă afumată şi mămăliguţă

    Slovacia – Muşchi de vacă cu ciuperci în crustă aurie pe pat de verdeţuri

    Slovenia – Miel cu portocale şi miere pe pat de salată verde

    Spania – Paella cu pui

    Danemarca – Hamburgheri pe pat de verdeţuri şi sos aromat

    Estonia – Specialităţi din carne de porc cu varză acră

    Finlanda – KalaKukko – Pîine umplută cu peşte şi carne de vită

    Franţa – Muşchiuleţ de vită învelit în bacon glasat şi sos iute

    Germania – Medalion de vită în crustă aurie cu cartofi în bacon şi dovlecei la grătar

    Austria – Şniţel vienez cu cartofi natur, legume şi sos de vin

    Bulgaria – Salata bulgărească cu sos balsamic

    Belgia – Ruladă din piept de pui cu ciuperci, salată creaţă şi sos de busuioc

    Cipru – Frigărui pui cu susan, cuscus şi sos balsamic

    Cehia – Specialităţi din carne de porc şi vită cu mere coapte, aroma pădurii şi mămăliguţă

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90