New Profesional Consult 930 x 122

centrul cultural mioveni

11 noiembrie – Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

Centrul Cultural Mioveni transmite un mesaj special cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, celebrată astăzi.

Citiți și: Eveniment istoric la Mioveni!

Instituția aduce un omagiu militarilor căzuţi la datorie, iar veteranilor din teatrele de operaţii le urează multă sănătate şi succes în activitate.

Lor le datorăm respectul şi recunoştinţa noastră!

Citiți și: Spectacol de mare clasă!

Celebrarea acestei zile ne oferă prilejul de a transmite recunoştinţa noastră pentru militarii întorşi din teatrele de operaţii şi de a ne omagia eroii căzuţi la datorie sub drapelul României. Militarii noştri se bucură de respectul camarazilor din statele aliate şi partenere şi sunt adevăraţi ambasadori ai României, acolo unde interesele ţării noastre o cer.

Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr.150 din 22.10.2014, pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

Semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie primul militar român în teatrul de operaţii din Afganistan.

În perioada 1996-2020, România a pierdut 30 de militari în misiunile executate în teatrele de operaţii, iar alţi peste 190 au fost răniţi. Aproximativ 40.000 de militari au asigurat încadrarea detaşamentelor dislocate în Afganistan, Irak, Balcanii de Vest ori în alte misiuni din Africa sau Europa.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3