930×122 CAPRA 5

evaluarea națională

22 de elevi au ratat examenul de azi din cauză că s-au îmbolnăvit de Covid

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş anunţă că, astăzi, 30 martie 2021, s-a desfășurat examenul la proba de matematică – simulare în cadrul Evaluării Naţionale. Examenul a început la ora 09.00, iar elevii au avut două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.

Citiți și: Argeș. Mai multe medii de 10 la Evaluarea Națională, după contestații

Și subiectele de la proba de matematică au fost elaborate după modelul testelor PISA, acest aspect fiind unul în premieră.

În județul Argeș, situația prezenței la proba de astăzi, a fost următoarea: dintr-un total de 4420 elevi de clasa a VIII-a, au fost prezenți 4006, înregistrându-se ca absenți un număr de 414 elevi, dintre care 22 au absentat din cauza îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.

Citiți și: Argeș – Evaluare Națională: 155 de absenți de la proba la Matematică

Regulile simulării sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise.

Afișarea rezultatelor se va face în data de 16 aprilie 2021.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, dar sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

(Foto: descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90