Donaris 930 x 122

modernizare

transfagarasan_curbe

67.000.000 DE LEI PENTRU TRANSFĂGĂRĂŞAN. LUCRĂRILE DE MODERNIZARE VOR ÎNCEPE PE 1 IUNIE.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a fost recent în Argeş şi a spus că se vor face eforturi pentru ca Transfăgărăşanul să poată fi deschis nouă luni pe an, în loc de patru luni, atât cât se poate circula pe acest drum în prezent. Ieri Şova a fost în Mediaş, ocazie cu care a vorbit din nou despre Transfăgărăşan.

Citiți și: Un milion € pentru modernizarea unui drum județean

El a anunţat că peste patru ani se va putea circula mult mai mult pe DN7C (Transfăgărăşan). „Transfăgărăşanul solicită lucrări mai ample, lucrări de protecţie împotriva avalanşelor, care ar putea face ca drumul să nu mai stea deschis doar patru luni pe an şi să fie deschis mult mai mult timp.”, a afirmat Dan Şova.

Potrivit reprezentanţilor de la Regionala Braşov a CNADR, o firmă de construcţii din Portugalia va începe pe 1 iunie lucrările de modernizare a Transfăgărăşanului, care vor dura patru ani şi vor costa 67.000.000 de lei. Cele mai importante lucrări vor consta în construirea de copertine speciale, care vor opri avalanşele. Tocmai din cauza avalanşelor de zăpadă şi de pietre constructorii portughezi vor putea lucra doar şase luni pe an. De la 1 iunie şoferii care vor circula pe Transfăgărăşan vor rula cu restricţii de viteză, în aşa fel încât constructorii să poată să lucreze, conform CNADR.

Citiți și: Video. Zăpadă pe un drum important din Argeș! Imagini filmate azi

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90