930 x122 grota rece

alexandru darie

A MURIT REGIZORUL ALEXANDRU DARIE

A murit regizorul Alexandru Darie. Regizorul de teatru Alexandru Darie a murit astăzi, la vârsta de 60 de ani.

Citiți și: Bărbat găsit mort, în apartament, de pompierii piteșteni

Fiul actorului Iurie Darie era internat de aproape două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Fusese diagnosticat cu ciroză hepatică în urmă cu mai mulți ani.

Ducu Darie, așa cum îl știau prietenii, s-a născut pe 15 iunie 1959, părinții lui fiind Iurie Darie și Consuela Roșu.

Citiți și: Destinație finală în Argeș: scăpat în urma unui accident grav, a murit după un an! Șocant!

A studiat regia de teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, pe care a absolvit-o în 1983.

În studenție a regizat spectacolul „Paracliserul”, de Marin Sorescu, pentru care i s-a acordat marele premiu pentru cea mai bună producție la Festivalul international al școlilor de teatru Jacques Lecoq, Riccione, Italia, 1981.

În 1992, regizorul a fost invitat de Oxford Stage Company să regizeze „Mult zgomot pentru nimic”, de William Shakespeare, BBC apreciind montarea drept un eveniment al stagiunii.

Alexandru Darie a regizat şi spectacole montate în SUA, la Performing Arts Centre din New, dar și la Globe Theatre Tokio din Japonia, scrie digi24.ro. (Sursă foto: Mediafax)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA