930 x122 grota rece

arpechim

Acești oameni vor ieși la pensie mai devreme!

Comunicat de presă

Citiți și: Adio! Acest tip de pensie DISPARE!

Acești oameni vor ieși la pensie mai devreme!

Se reduce vârsta standard de pensionare pentru anumiți argeșeni din zona Pitești-Bradu, anunță PSD Argeș într-un comunicat de presă.

Citiți și: Oficial: Milioane de români, pensii mai mari! Data la care vor fi majorate

„Camera Deputaților a adoptat azi PL-x nr. 155/2023 pentru modificarea art. 65, alin. (5), din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii.

Proiectul adoptat prevede că pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă – pe o rază de 8 km în jurul localităţii în care se află situl contaminat – din cauza prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilorextracţiei, preparării și arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, extracţia şi prepararea minereurilor cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, cianuri, pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic.

Ca urmare a unui amendament depus de parlamentarii PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu, Pavelescu Nicolae, Nicolae Georgescu și Remus Mihalcea, pe lista localităților în care se va acorda acest beneficiu a fost inclus și municipiul Piteşti, cu precizarea că măsura se aplică pe o rază de 8 km față de situl contaminat (cazul platformei Arpechim).

Proiectul a fost adoptat de Senat în luna martie, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Vă vom ține la curent în legătură cu parcursul acestui important act normativ (promulgare și publicare în Monitorul Oficial).”, transmite PSD Argeș.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90