New Profesional Consult 930 x 122

activitate

Activitatea desfășurată de aceste persoane ar putea fi recunoscută ca vechime în muncă

Sunt vești bune pentru această categorie de persoane! Ar putea avea parte de un nou beneficiu.

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Activitatea unor persoane poate fi recunoscută ca vechime în muncă

Potrivit unui proiect legislativ ce a primit votul decisiv al deputaților, perioadele în care asistenții sociali își desfășoară activitatea în cadrul cabinetelor individuale, cabinetelor asociate sau societăților civile profesionale vor fi considerate vechime în muncă și în specialitate. În plus, potrivit unui alt proiect de lege adoptat la Senat în același timp cu primul, vechime în muncă va fi considerată și perioada lucrată de psihologi în cadrul unui cabinet individual, cabinet asociat, societate civilă profesională sau în baza unui contract de muncă.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Proiectul de lege ce vizează asistenții sociali va ajunge, probabil curând, la președintele țării pentru promulgare.

„Mai exact, primul proiect vizează modificarea Legii nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social, prin includerea în vechimea în muncă și în specialitate a perioadelor în care titularii cu drept de liberă practică organizați sub forma cabinetelor individuale, cabinetelor asociate sau societăților civile profesionale au furnizat servicii de asistenţă socială.

Apoi, pentru ca perioadele în care și-a exercitat profesia într-una dintre formele legale să poată fi considerate vechime în muncă și în specialitate în cazul asistenților sociali, se vor aplica condiții legate de veniturile nete din anul de referinţă, a căror valoare va trebui să fie cel puţin egală cu nivelul a 12 salarii de bază minime brute pe ţară, și de achitarea contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor sociale de stat pentru acele perioade”, este prevăzut în propunere.

Dovada îndeplinirii condițiilor de natură financiară se va face prin intermediul declarațiilor privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit şi evidența nominală a persoanelor asigurate și al declarațiilor nominale ori individuale de asigurare în sistemul public de pensii.

Cabinetele individuale de asistenţă socială şi cabinetele asociate de asistenţă socială în desfăşurarea activităţii lor pot angaja colaboratori. Reglementarea nu specifică însă că activitatea desfăşurată de asistentul social este asimilată vechimii în muncă”, subliniază inițiatorii măsurii.

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să fie promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90