930X122 MAIA

dosar cu șină

Adio, dosar cu şină! Este interzis prin lege

E oficial! În sfârșit, românii au scăpat de dosarul cu șină și de copiile după actele emise de instituțiile publice.

Citiți și: Restaurantele vor da GRATIS această băutură!

Legea care le interzice a fost votată miercuri, 7 decembrie, cu 241 de voturi, potrivit digi24.ro

Astfel, instituțiile publice nu vor mai putea să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, dosare, dosare cu şină, precum şi niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie.

Citiți și: Noi facilități importante pentru elevi!

Prin adoptarea acestei legi li se interzice, de asemenea, acestora să solicite copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituţii publice, organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi persoane juridice de drept privat.

De asemenea, instituțiile nu pot percepe taxe suplimentare pentru acoperirea costurilor articolelor sau obiectelor prevăzute mai sus.

Acestea au obligaţia de a publica, din oficiu, informaţii şi modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate, în format electronic, atât pe pagina de internet proprie, cât şi pe punctul de contact unic electronic.

Acest lucru obligă astfel instituțiile publice să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail.

Dacă va fi promulgată de președinte, legea se va aplica după 180 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial.

Sursă foto principal: observatornews.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90