EcoMoto 930×122

autobuze

EXCLUSIV! BILETELE DE HÂRTIE PE AUTOBUZELE DIN PITEȘTI, ÎNLOCUITE CU TAXARE ELECTRONICĂ

După cum v-am mai informat, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acordat un împrumut societăţii Publitrans 2000 SA Piteşti pentru cumpărarea de autobuze noi. Este vorba de un credit de 13 milioane de euro, cu care vor fi achiziţionate 70 de autobuze de la firma poloneză Solaris.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Pe lângă banii pentru autobuze, BERD oferă şi fonduri pentru realizarea a două studii. Primul este legat de activitatea societăţii de transport local (va fi gata până în luna iunie), iar al doilea vizează introducerea unui sistem de taxare electronică pe autobuzele din Piteşti (e-ticketing), sistem care ar înlocui „tradiționalele” bilete de hârtie ce trebuie capsate. Piteștenii mai au, însă, de așteptat până la trecerea la sistemul electronic.

„Studiile vor fi realizate pe banii BERD. După ce se va face studiul pentru e-ticketing, vom trece la organizarea licitaţiei, ceea ce înseamnă că va mai dura ceva până când noul sistem de taxare va fi implementat. Vom încerca să facem rost tot de bani europeni pentru introducerea sistemului de taxare electronică. Cred că acesta va fi gata cam în doi ani.”, precizeză pentru ePitești Manuel Rotaru, directorul general al Publitransului. (Foto: lupamea.ro)

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90