SMART KIDS 930X122

cod galben

ARGEȘUL, DIN COD GALBEN, ÎN COD GALBEN, PÂNĂ MÂINE SEARĂ

Județul Argeș se află deja sub o atenționare COD GALBEN de precipitații și intensificări ale vântului care durează până la ora 18.00. Diseară însă întrăm sub un alt COD GALBEN, de ploi însemnate și ninsori abundente (la munte). Iată cum sună atenționările actualizate:

Citiți și: Alertă meteo! Iarna revine în martie: ninsori și vânt puternic

ACTUALIZARE
I
NFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 11:00 – 11 decembrie, ora 18:00
Zone și fenomene vizate: s
udul, estul și centrul țării –predominat ploi în general moderate cantitativ, intensificări ale vântului

Citiți și: Avertizare METEO imediată! 11 județe vizate, Argeșul printre ele

      În intervalul menționat, temporar, vor fi precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi și în centrul țării și mixte la munte. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei.
Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale 
în general de 40…50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70…80 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 18:00 – 11 decembrie, ora 18:00
Zone și fenomene vizate: nordul Olteniei și al Munteniei, sud-vestul Moldovei – 
ploi importante cantitativ;
Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m – ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol

      În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.
În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80…90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.

Foto principal: FB Poliția Română

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3