EcoMoto 930×122

consiliul judetean

CJ ARGEȘ: ADIO TOALETE ÎN FUNDUL CURȚII!

CJ Argeș: Adio toalete în fundul curții! Din toamnă, cei peste 750 de elevi din comuna Mihăești vor urma cursurile în școli care au de acum toaletele în interior, informează Consiliul Județean (CJ) Argeș.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Președintele Consiliului Județean, Dan Manu, primarul comunei, Gheorghe Matei, și consilierii locali au vizitat ieri două dintre școlile din Mihăești care au fost reabilitate, modernizate și în care toaletele au fost construite în interior, din fonduri de la bugetul județului. Este vorba de școlile din satele Rudeni și Drăghici.

Din iunie 2016 și până acum, precizează Consiliul Județean, în unitățile școlare din Mihăești au fost investiți peste 330.000 de lei pentru următoarele lucrări: reabilitarea școlilor Valea Popii și Drăghici, reabilitarea școlii Rudeni și construirea în interior a grupului sanitar, construirea de grupuri sanitare și amenajarea de cabine speciale pentru persoanele cu handicap în școlile din comună și reabilitarea școlii Furnicoși, acces la grupurile sanitare și acces din exterior.

Citiți și: Fostul președinte al CJ Argeș, în doliu! Doctorul a făcut anunțul!

Acum, prin reabilitarea celor două unități, toate școlile din Mihăești au toaletele în interior.

“Așa cum am promis, împreună cu domnul primar și consilierii locali, ne ținem de cuvânt. Îl felicit pe domnul primar, ca și pe directorii școlilor, care au înțeles importanța acestui demers al nostru.

Din 2016 și până în prezent, Consiliul Județean Argeș a alocat comunei Mihăești aproape 6 miliarde de lei vechi.

Pe lângă reabilitarea și modernizarea școlilor, au mai fost alocate fonduri pentru rețeaua de apă și canal a comunei. De asemenea, s-au alocat bani și pentru dispensar.

De altfel, ne dorim ca până în 2020 în Argeș să nu mai avem nicio școală care să aibă toaleta în exteriorul școlii!”, a spus președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

În plus, unul dintre cele 9 proiecte ale Consiliului Județean Argeș finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) vizează tot comuna Mihăești. Este vorba de podul de pe DJ 738 Jugur-Drăghici-Mihăești peste râul Târgului. Valoarea acestei investiții este de 4.491.230 de lei, potrivit sursei citate.

La această oră, obiectivul se află în stadiul de proiectare, urmând ca la toamnă să fie scoasă la licitație și execuția, anunță Consiliul Județean Argeș.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3