930 x122 grota rece

copii

CRITERIILE DUPĂ CARE COPIII POT PRIMI O TABLETĂ GRATUITĂ

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat ordinul prin care se aprobă necesarul de 250.000 de dispozitive electronice conectate la internet ce vor fi distribuite elevilor din România prin programul ”Şcoala de Acasă”. Totodată, au fost stabilite și condițiile care trebuie întrunite de cei care vor intra în posesia unor astfel de dispozitive.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Potrivit ordinului, Ministerul Educaţiei va distribui tabletele pe baza necesarului indicat de inspectoratele din fiecare județ, unde se vor constitui comisii care vor elabora procedurile de selecţie şi distribuire a dispozitivelor cu conexiune la internet.

Criteriile generale pentru selecţia primară a beneficiarilor programului sunt:

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

-Elevii din învăţământul primar, gimnazial şi secundar, forma de învăţământ de zi şi cu frecvenţă (clasa pregătitoare, clasele I-XII, şcoala profesională) înmatriculaţi, la început de an şcolar, în unităţi de învăţământ de stat.

-Elevii proveniţi din medii defavorizate.

Suplimentar, criteriile specifice pentru selecţia beneficiarilor programului sunt:

-Elevii ale căror familii nu deţin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

-Elevii care nu deţin, în folosinţă personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

-Elevii de cetăţenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanşarea pandemiei de COVID-19 şi care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Distribuirea dispozitivelor se va realiza în baza unei cereri scrise şi a unei declaraţii pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potenţialul beneficiar al programului nu deţine niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3