930 x122 grota rece

amenzi

CUM POȚI PLĂTI DE ACASĂ IMPOZITELE ȘI TAXELE LOCALE

Pe parcursul lunii ianuarie, dar și în februarie 2020 piteștenii primesc prin poștă, la domiciliu, deciziile care cuprind impozitele și taxele locale datorate pentru anul curs.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Pasul următor este plata acestora, care se poate face și fără a aștepta la cozile care se formează la ghișeele de încasare.

Alternativa practică este plata online a obligațiilor amintite, precum și a amenzilor contravenționale cu cardul bancar, prin Internet, fără comision, la adresele: www.primariapitesti.ro şi www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile și funcționând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Citiți și: Schimbare majoră privind amenzile de circulație!

De acasă sau din orice colț al lumii

Persoanele fizice pot achita impozitul pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport la adresa www.ghiseul.ro, la secțiunea „plată cu autentificare”, iar amenzile și alte taxe locale, la secțiunea „plată fără autentificare”, la orice oră din zi și din noapte, de acasă sau din oricare alt colț al lumii, folosind telefonul, laptop-ul sau orice alt dispozitiv conectat la Internet.

Unde găsiți informații despre această modalitate de plată

Trebuie doar să întoarceți pe verso decizia primită la plic pentru a afla cum trebuie să procedați dacă optați pentru plata impozitelor şi a taxelor locale online cu cardul bancar, prin Internet şi POS, fără comision.

Aflați astfel și care sunt modalităţile de obţinere a parolei de acces pentru plata prin Internet, termenele de plată, programul de încasări pentru plăţile prin numerar sau POS, precum şi informaţii despre poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale – PAD), care se găsesc și pe verso-ul deciziei primite prin poștă.

În situaţiile în care există nelămuriri în legătură cu deciziile de impunere, contribuabilii se pot adresa compartimentelor de impozite şi taxe locale astfel: pentru persoane fizice – la centrele de încasare sau la numerele de telefon 0736.699.923/0736.699.924; pentru persoane juridice – la sediul Primăriei sau la numărul telefon 0248.215.440, interior 229.

Informații suplimentare despre alternativa plății online, precum și despre posibilele cauze pentru apariția unor neconcordanțe cu privire la numele destinatarului de la o anumită adresă sau înscrierea unor obligații fiscale găsiți și AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3