930 x122 grota rece

defibrilatoare

DEFIBRILATOARE ÎN ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE DIN MIOVENI

După cum v-am informat, conducerea Primăriei Mioveni a decis să instaleze defibrilatoare în toate școlile din oraş, dar şi în alte instituţii aflate în subordinea Consiliului Local. Astăzi la Primărie s-a desfășurat şedinţa de instruire pentru folosirea celor 15 defibrilatoare achiziţionate.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Defibrilatoarele au ajuns la școlile gimnaziale “George Topârceanu”, “Liviu Rebreanu” și Nr.1 Colibaşi, în sala de sport de la “Liviu Rebreanu”, la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini și Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu”, la grădiniţele “Tic-Pitic”, “Campionii”, și “Florile Soarelui”, în piaţa agroalimentară Dacia, la Centrul Cultural Educativ, la Poliţa Locală, la Bazinul de Înot (pe timpul sezonului cald, și la Baza de Agrement Bemo), la S.V.S.U. Mioveni și la Primărie.

„Încă de la pornire aparatul îi oferă instrucţiuni vocale clare celui care intervine: aşezi electrozii pe pieptul pacientului şi aştepţi. În acest timp aparatul înregistrează ritmul cardiac pentru a vedea dacă este sau nu nevoie de defibrilare. Dacă este nevoie, vocea te îndrumă când să apeşi butonul declanşator şi cum să continui resuscitarea cardio-pulmonară. Odată instalate, aparatele pot funcționa foarte bine ani de zile. Singurele componente care trebuie schimbate după un anumit număr de ani dacă aparatul nu este utilizat sunt electrozii de defibrilare şi acumulatorul.”, precizează Primăria Mioveni.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Primarul oraşului, Ion Georgescu, spune că investiția are scop preventiv, fiind necesară în eventualitatea unor cazuri de urgență, atât în şcoli, cât şi în instituţii publice ori alte locuri.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90