Donaris 930 x 122

Centura Pitești

Drumul expres Pitești-Brașov. Variantele agreate pentru Centura Pitești

Instituția Prefectului Argeș a organizat miercuri o întâlnire cu autoritățile locale și instituțiile implicate în procesul de aprobare și avizare a proiectului pentru drumul expres Pitești-Brașov, secțiunea Pitești (A1 Centura Pitești)- Mioveni (Centura Sud). Prefectul Emanuel Soare a dorit astfel să îi pună în legătură pe toți cei implicați pentru realizarea drumului de legătură dintre A1 și Mioveni, care va fi de mare ajutor constructorului autohon de automobile.

Citiți și: Veste mare privind drumul expres Pitești – Craiova!

Au fost invitați să participe reprezentanții CNAIR, ai proiectantului (Search Corporation SRL), ai Consiliului Județean, ai Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, Muzeului Județean, Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național, ABAAV, Oficiului Județean de Cadastru, Distrigaz, Telekom, Distribuție Energie Oltenia și de la Regionala CF Craiova. De asemenea, au fost invitații primarii din: municipiul Pitești, orașul Mioveni, comuna Mărăcineni, comuna Budeasa și comuna Micești.

În cadrul întâlnirii au fost discutate cinci variante de traseu, dintre care au fost agreate doar două: varianta 4 (traseul galben) și varianta 3 (traseul albastru). Acestea ar duce la cele mai puține exproprieri și demolări de case. Varianta finală va fi stabilită însă ulterior.

Citiți și: Devine realitate! Încă un drum de mare viteză

Sectorul de drum de mare viteză dintre centura Piteștiului (A1) și Mioveni va face parte din drumul expres Pitești-Brașov. Acesta este cuprins în Master Planul General de Transport al României și beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Lungimea estimată a traseului este de 10 km. Conform fișei de proiect, studiul de fezabilitate trebuie realizat până la 09.09.2021, iar proiectul tehnic până la 11.04.2022. CNAIR a încheiat în acet scop un contract în valoare de 2,68 milioane lei cu SC Search Corporation SRL, 85% din sumă provenind din fonduri europene nerambursabile și 15% de la bugetul de stat.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3