930×122 CAPRA 5

bloc

„FANTOMA” DINTRE ȘINE BÂNTUIE NESTINGHERITĂ

„Fantoma” dintre șine bântuie nestingherită. Încă de la sfârşitul anului 2015, Cornel Ionică, primarul de acum al Piteștiului, pe atunci viceprimar, promitea o soluție în cazul blocului ,,fantomă” G1 din cartierul Tudor Vladimirescu (AICI, subiectul pe larg).

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Suntem în 2018, Ionică a ajuns între timp primar, dar situația este neschimbată. Mai bine spus, s-a agravat, blocul neterminat devenind pe zi ce trece mai puțin rezistent. Despre expertiza structurii de rezistenţă promisă în 2015 nu s-a mai auzit nimic.

Construcţia este un pericol. Pereţii au crăpat și există riscul să se prăbuşească în orice moment.

Citiți și: Bilanțul nenorocirii din Curtea de Argeș: Victime multiple și un decedat

Oamenii străzii care și-au găsit aici adăpost şi mizeria adunată în interior, dar şi pe lângă bloc reprezintă o altă problemă. Nu mai vorbim de imaginea deprimantă pe care, de aproape 30 de ani, trebuie să o suporte piteștenii din blocurile învecinate sau pe care o văd din tren călătorii care ajung în Gara Sud a municipiului!

Scheletul blocului era gata la Revoluția din decembrie 1989, plăcile prefabricate fiind montate. După Revoluție, însă, blocul nu a mai fost terminat niciodată, devenind adăpost pentru aurolaci și focar de infecție.

Construit inițial, înainte de 1989, pentru Ministerul de Interne, blocul ar fi urmat să cuprindă numai locuințe de serviciu pentru milițieni. În 2002 ministerul a predat blocul Primăriei Pitești, dar cu condiția să îi achite echivalentul sumei pe care acesta a investit-o în construirea blocului sau să primească de la Primărie alte apartamente la schimb.

Municipalitatea a încercat să includă blocul, situat aproape de șinele de cale ferată din zona Gării, în programul ANL pentru construirea de locuințe, dar autoritățile centrale nu au dat curs inițiativei. Ulterior, Primăria a solicitat ministerului să renunțe la condiții. Ministerul nu a renunțat, Primăria nu a investit, iar de blocul „fantomă”, despre care la un moment dat aceeași Primărie anunța că ar putea fi transformat în bloc de locuințe sociale, s-a ales praful.

Rezultatele expertizei tehnice de care vorbea Cornel Ionică în 2015 și despre care nu se mai știe nimic ar fi urmat să arate dacă nu cumva cel mai potrivit ar fi ca blocul să fie demolat.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3