930×122 POSADA 5

LUNCA.BUN.2

Investiţiile Primăriei, bob cu bob

Primăria Piteşti a anunţat la începutul anului că mai multe obiective de investiţii vor fi finalizate în acest an sau începute în acest an. În destule situaţii acest lucru s-a întâmplat, dar sunt lucrări care întârzie. Fie din vina constructorului, fie din vina procedurilor birocratice, fie a licitaţiilor contestate ori a autorităţilor de la Bucureşti, după cum susţin autorităţile locale.

Iosiv Cerbureanu, secretarul municipiului, a prezentat un fel de „tablou de bord” al investiţiilor municipalităţii, anunţând care sunt noile termene de finalizare şi care au fost cauzele care au dus la eventualele întârzieri.

Iosiv Cerbureanu a spus că biobaza nouă de la Smeura, construită din fonduri locale, va fi gata chiar la finalul anului în curs, conform planului iniţial, deşi existau temeri că ar putea să se prelungească lucrările până în 2013. În ceea ce priveşte baza de agrement din Trivale, în 2013 vor fi gata bazinele care trebuiau să fie gata anul acesta.

Motivul întârzierilor a fost legat de necesitatea consolidării terenului în pantă. Deja au început acum procedurile pentru licitaţia pentru etapa a II-a privind construirea terenurilor de sport de la această bază. Lucrările de la blocul de locuinţe sociale G1 din Războieni vor fi gata în mai 2013, iar parcul Lunca Argeşului pe 30 noiembrie 2012, anunţă Cerbureanu.

În septembrie 2013 va fi gata şi modernizarea parcului Ştrand, în vreme ce consolidarea podurilor peste râurile Argeş şi Doamnei vor fi gata în 2014. În aceste din urmă situaţii întârzierile au fost generate de procedurile greoaie privind achiziţiile publice. În ceea ce priveşte pasajul de la Podul Viilor, Cerbureanu a spus că în noiembrie va fi semnat contractul de finanţare, iar în 2015 ar urma să fie gata. Demersurile pentru acesta durează de mai bine de 4 ani.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
eurial 570×90