930X122 MAIA

ani

IONICĂ ŢINE CU DINŢII DE SCAUN. PRIMARUL MERGE PÂNĂ ÎN PÂNZELE ALBE

Ionică ţine cu dinţii de scaun. Primarul merge până în pânzele albe. Cornel Ionică a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că în cazul în care prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, va emite ordinul de încetare înainte de termen a mandatului său de primar al Piteștiului, va contesta ordinul în instanţă.

Citiți și: Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

„Eu nu am primit nicio motivare a Înaltei Curţi de Casaţie și Justiție în care să mi se detalieze aspectele legate de raportul Agenţiei Naţionale de Integritate din 2016 prin care am fost declarat în conflict de interese.

A fost tâmpenia mea că am votat în 2009 cum am votat, dar în situaţia mea au fost mulţi edili din ţară şi aproape toţi au câştigat când au contestat ordinele de suspendare din funcţie”, a spus Cornel Ionică.

Citiți și: PSD se dezice de edilul de la Mioveni! L-au exclus!

Primarul Piteştiului a mai declarat că, oricum, „Curtea Constituţională a României a dezincriminat conflictul de interese”.

Vă reamintim că pe 27 martie 2019 se împlinesc 6 luni de la hotărârea definitivă din data de 28 septembrie 2018 (publicată pe portalul instanței pe 1 octombrie 2018) a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) în procesul pe care ANI l-a câștigat împotriva lui Cornel Ionică.

În următoarele zile, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, ar urma să emită ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar al Piteștiului al lui Cornel Ionică.

Ce consecințe ar avea emiterea ordinului? Consiliul Local Pitești ar urma să se întrunească în ședință de urgență pentru a decide căruia dintre cei doi viceprimari ai Piteștiului, Sorin Apostoliceanu și Laurențiu Zidaru, i s-ar delega competențele de primar.

După ce și-ar pierde calitatea de primar, Cornel Ionică ar avea posibilitatea să se adreseze instanței de judecată. Pe de-o parte, va putea demara o procedură prin care să solicite suspendarea ordinului emis de prefect, iar pe de alta, concomitent, va putea demara o procedură de anulare a ordinului.

Mai departe, în cazul în care instanța ar suspenda ordinul emis de prefect, până la definitivarea cauzei cu privire la cererea de anulare Cornel Ionică s-ar întoarce în funcția de primar. Instituția Prefectului (până acum, extrem de prietenoasă și de indulgentă cu primarul Piteștiului) ar putea (sau nu) să atace hotărârea respectivei instanțe de judecată.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3