930×122 CAPRA 5

comisia de circulație

Joaca de-a circulaţia în Piteşti. Modificările din trafic sunt un EXPERIMENT

Detalii interesante ies la iveală în cazul noilor măsuri adoptate de către Comisia de circulaţie din municipiul Piteşti. Concret, setul de reguli ar fi un experiment al autorităţilor pentru a vedea dacă se fluidizează sau nu traficul în municipiu.

Citiți și: Schimbare radicală în trafic! Sunt vizați absolut toți șoferii

Este vorba de o instituire temporară a unor noi reguli, un caz concret, se pare ineficient, fiind montarea indicatorului de interzis la stânga pe bulevardul Nicolae Bălcescu (detalii, AICI).

Noile măsuri au fost propuse de CJSU Argeş (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență), prin prefectul Emanuel Soare (foto 1 – președinte CJSU), Ion Mînzînă (foto 2 – președinte CJ Argeș și vicepreședinte CJSU), Bogdan Olar (foto 3 – inspector șef I.S.U. Argeș și vicepresedinte CJSU)  și Inspectoratul de Poliție al județului Argeș, prin semnătura comisarului șef Neagoe Mihai (foto 4 – șeful I.P.J Argeș) cu acordul Serviciul Rutier, şi apoi transmise către Primăria Piteşti, de unde au ajuns la factorul decident – Comisia de circulaţie.

Citiți și: Piteștiul, sub asediu! Șoferii, la limita răbdării! „Ne luăm elicopter!”

 

În cadrul Comisiei de circulaţie, deşi nu au fost prezenţi toţi membrii, iar primarul Gentea s-a opus implementării unor reguli, s-a votat punerea în aplicare a următoarelor măsuri:

1. Montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni existentă pe str. Vasile Lupu, la intersecţia cu str. Egalităţii;

2. Montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni existentă pe str. Fraţii Goleşti, intersecţia cu str. Cozia;

3. Desfiinţarea denivelării la trecerea pentru pietoni existentă pe strada Vasile Pîrvan şi montarea unui semafor electric cu buton;

4. Amplasarea de indicatoare rutiere cu semnificafia „Obligatoriu la dreapta” pe axa principală Bascov – Prundu, la ieşirile din cartiere;

5. Amplasarea de balize pe B-dul Nicolae Bălcescu care să delimiteze sensurile de mers, de la intersecţia Calea Bascov până la trecerea pentru pietoni semaforizată din dreptul blocurilor L5.

6. Montarea unui indicator rutier pe B-dul N.Balcescu la intersectia cu Aleea Spitalului, in capatul scuarului cu semn aditional „Interzis virajul la stânga, cu excepţia ambulanţelor”.

Într-o discuţie telefonică, Miu Barbu (foto 5), consilier local şi totodată membru în Comisia de Circulaţie, ne-a declarat că se stabilise încă de la început ca unele măsuri să fie temporare, experimentale, însă niciun oficial nu a informat opinia publică despre acest aspect.

Miu Barbu, declară pentru ePitești.ro:  „Ideea a fost să se permită doar accesul ambulanţelelor care au urgenţe. Noi am luat în calcul varianta că ar putea să fie mai rău, să nu se fluidizeze traficul, dar s-a mers pe ideea de a încerca, iar dacă este mai rău să se revină la ce a fost. Ştiu sigur că nu a fost o hotărâre definitivă. S-a discutat să se facă experimental”.

Îmi pare rău că nu s-a spus, pentru că aşa s-a discutat. Cu atât mai mult cu cât este vorba de circulaţie. Trebuie urmărit fluxul de maşini, la anumite ore, ce se întâmplă. Să se ajungă la o concluzie: e bine sau nu e bine„, a conchis consilierul Miu Barbu.

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Theo spune:

    Faceti experimente pe banii si nervi nostri.Uitati-va la Manzana.vi se pare ca stie ce face?Zici ca joaca Solitaire.

  • Johny spune:

    Pai vezi ca ei doar propun, comisia de circulatie din primărie, care au aprobat, sunt consilierii celor 2 partide. USR și PNL

  • Mihai spune:

    Salut,
    Faceti ceva si cu cei de la scoala de soferi…sunt peste tot haotic,afecteaza circulatia! Sa aibe o zona pe care pot circula,peste tot fac parcari auto blocheaza strazi!
    Au ajuns inclusiv in parcarea Muntenia….blocind efectiv parcarea!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3