930X122 MAIA

iarna

MIOVENIUL SE PREGĂTEŞTE PENTRU IARNĂ

Mioveniul se pregăteşte pentru iarnă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme deosebit de rece, de ninsori și intensificări ale vântului și de precipitații slabe mixte sub formă de lapoviță și formare de polei, valabilă în intervalul 16 noiembrie, ora 5 – 18 noiembrie, ora 12 (AICI, subiectul pe larg). 

Citiți și: Meciuri tari la Mioveni! Șapte naționale de volei feminin își dispută trofeul!

Începând de la noapte, în zona Mioveni, pe anumite porțiuni de drum, se va forma polei, iar în funcție de evoluția vremii precipitațiile se vor transforma în lapoviță. Perioada cea mai probabilă în care vor fi precipitații pe arii extinse va fi între 18 și 22 noiembrie.

Șoferii sunt rugați să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă, dacă nu au făcut-o deja până acum. Asigurați-vă că aveți anvelope specifice sezonului rece, că sistemul de climatizare-dezaburire este funcțional, că aveți o lopată, o minimă rezervă de combustibil și lanțuri antiderapante. 

Citiți și: Incendiu la o școală din Mioveni

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a pregătit planul de intervenție pentru sezonul rece, care va intra în vigoare pe 16 noiembrie, iar pentru contracararea efectelor ninsorii și poleiului s-au făcut stocuri din următoarele materiale: sare – 300 de tone, nisip – 350 de tone, clorură de calciu granule – 25 de tone și inhibitor – 500 de kg. 

Cantitatea de material antiderapant va fi suplimentată în caz de necesitate.

Rețeaua de străzi a oraşului Mioveni măsoară 487.202 mp, în timp reţeaua de alei de acces, parcări și trotuare aflate în administrarea Consiliului Local Mioveni este în lungime de aproximativ 61 de kilometri. 

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3