930X122 MAIA

ioana baboi

MODEL DE LONGEVITATE PE STRADA TEILOR

Model de longevitate pe strada Teilor. Pe 6 iunie 2019, Ioana Baboi, domiciliată pe strada Teilor din municipiul Pitești, a împlinit 100 de ani.

Citiți și: Piteștean, veteran de război, sărbătorit la aniversarea a 100 de ani de viață

Născută pe 6 iunie 1919 în comuna Buzești din județul Olt, Ioana Baboi provine dintr-o familie cu cinci copii. Tatăl ei a decedat în război. A luat viața în piept încă de la 12 ani.

„Mama m-a internat la o croitorie – casă de modă – a doamnei Anastasescu, renumită în Pitești în anii 1930. Frecventa această croitorie toate generația doamnelor din înalta societate (…) Așa am avut ocazia să o cunosc pe doamna Baranga, mama mareșalului Ion Antonescu.

Citiți și: A MURIT UN PITEȘTEAN CENTENAR

(…) Doamna Baranga mi-a propus să o însoțesc în vacanțele dânsei pe Coasta de Azur, unde își petrecea toate iernile. Mama nu mi-a dat acceptul, așa că am ratat șansa vieții mele”, povestește piteșteanca centenară, care a lucrat la croitorie timp de șapte ani.

S-a căsătorit și a avut doi copii. Soțul și-a pierdut viața pe front, în Al Doilea Război Mondial. A lucrat în comerț. Are trei nepoți. Unul dintre ei este profesor de sport, iar soția acestuia e nimeni alta decât Anișoara Cușmir-Stanciu, campioană olimpică la atletism la Jocurile Olimpice din 1984 din Los Angeles.

Ioana Baboi va primi din partea municipalității diploma de „Piteșteni centenari”.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3