New Profesional Consult 930 x 122

autobuze

NOI AUTOBUZE ÎN PITEȘTI! CÂND INTRĂ PE TRASEE

Noi autobuze în Piteşti! Primăria Piteşti a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte proiectul de mobilitate urbană, proiect care prevede, printre altele, cumpărarea de autobuze noi pentru Publitrans, societatea de transport de călători a municipalității.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Este vorba despre un proiect pentru care sunt alocaţi bani europeni şi care pe 1 septembrie 2017 intră în procedură legală pentru accesarea fondurilor.

Autorităţile locale vorbesc despre autobuze „ecologice”, cel mai probabil autobuze pe gaz, în loc de autobuze electrice.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

„În funcţie de cum decurge licitaţia, putem spune că autobuzele noi vor intra pe trasee în primăvara anului viitor. Vom achiziţiona 40 sau 50, vom vedea în perioada următoare exact câte.”, precizează primarul Piteștiului, Cornel Ionică.

Amintim că inițial Primăria anunțase că va cumpăra autobuze electrice, dar ulterior, pe neașteptate, a renunțat la idee.

„Am analizat foarte atent situaţia şi am aflat că putem lua cu fonduri europene autobuze pe gaz. Sunt la jumătate de preţ faţă de cele electrice, au o durată mai mare de viaţă şi nu depindem de baterii, care se duc foarte repede. Uniunea Europeană acceptă finanţarea unui astfel de proiect şi putem lua şi autobuze mai multe.”, afirma primarul la sfârșitul lunii iunie a acestui an (amănunte, AICI).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3