930 x122 grota rece

administrativ

Nu plătești amenzile? Treci la săpat șanțuri și curățat canale!

Unele primării rurale din Argeș au o mare problemă: nu pot încasa banii din amenzile primite de locuitori. De ce nu sunt plătite amenzile? Pentru că cei pedepsiți nu au banii necesari. Prin urmare, în județ sunt primării cu sume foarte mari rămase neîncasate de la persoanele amendate.

Citiți și: EXCLUSIV! Imagini uluitoare în ziua de Crăciun: O biserică în flăcări, chiar în Argeș!

Prefectul Cristian Soare le amintește primarilor că au o soluție legală la îndemână: dacă amenzile nu sunt achitate și dacă cei amendați nu au bunuri care să le fie executate silit, poate fi cerută în justiție transformarea amenzii în ore de muncă, neplătite desigur, în folosul comunității. Soare precizează că sesizarea instanței de judecată trebuie să o facă autoritatea care a dat amenda. În ședința Colegiului Prefectural din această lună Cristian Soare le va cere edililor din Argeș să pună la punct un plan în acest sens.

Muncă în folosul comunității poate însemna participarea la lucrări de decolmatare, de săpat șanțuri, de curățat canale, de salubrizare a terenurilor de pe domeniul public sau la lucrări de pietruiri și balastare pe drumurile comunale.

Citiți și: Locul unde visa să-și trăiască bătrânețea Mircea Diaconu ”Nu am plecat niciodată de aici!”

Potrivit prefectului, dintre localitățile din Argeș care au o astfel de problemă, Valea Mare Pravăț înregistrează cea mai mare sumă neîncasată din amenzi: aproape 2.275.000 de lei! Urmează Mălureni (1.712.000 de lei), Băiculești (aproape 570.000 de lei), Călinești (peste 545.000 de lei), Berevoești (peste 223.000 de lei) și Tigveni (peste 74.000 de lei).

555×222  MAIA
570×90 MAIA