Donaris 930 x 122

lidl

PECO din Calea Drăgășani s-a închis. În locul lui, un nou LIDL

Așa cum ePitești.ro vă informa încă din primăvara anului trecut, vom avea un nou magazin LIDL în Pitești, care va funcționa mai exact în cartierul Trivale din Piteşti (pe Calea Drăgășani, la nr 2.), lângă casa fostului primar Cornel Ionică.

Citiți și: Licitații pentru spațiile comerciale din ștranduri

Investiția va fi precedată de desființarea stației PECO din zonă (va înlocui stația de alimentare carburanți și spațiile de depozitare amplasate în zona rezidențială), stație care deja s-a închis.

Imaginea dezolantă pe care locuitorii din Trivale o văd astăzi (FOTO) va fi înlocuită, în viitorul apropiat de șantierul viitoarei construcții, o clădire P+1E cu funcțiune magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajare de spații verzi plantate, alei carosabile și pietonale, montare semnale publicitare, amenajare accese auto și pietonale.

Citiți și: Pitești: Petrecere cu zeci de invitați, spartă de polițiști la un restaurant din Trivale

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a Regulamentului Local de urbanism aferent pentru realizarea obiectivului a fost adoptat de CL Pitești în aprilie anul trecut.

 

Este vorba de o zonă prevăzută în PUG pentru o dezvoltare complexă – locuinţe și servicii – dar care, în realitate, s-a dezvoltat mai degrabă cu locuinţe individuale (în imediata vecinătate se află diverse funcţiuni, depozit de materiale de construcții, spălătorie auto, dar funcţiunea predominantă este cea de locuire).

„Din acest punct de vedere, funcţiunea de magazin propusă, cu dotările aferente, este perfect integrată în caracterul zonei. În plus, se poate spune că zona este mai degrabă slab dotată la nivel de servicii de utilizare zilnică, iar un magazin predominant alimentar va avea un impact general pozitiv asupra vecinătăţii imediate prin serviciile oferite. (…) Se poate remarca faptul că vecinătatea imediată nu beneficiază de comerţ cu amănuntul, decât la un nivel foarte redus. Pentru a căpăta un caracter mai pronunţat urban, zona are nevoie de o dezvoltare ceva mai intensivă şi cu un nivel de servicii şi comerţ ceva mai ridicat”, se arată în proiectul PUZ.

 

Un copac, la 12 locuri de parcare

Pe lângă tot ce presupune realizarea unui supermarket, obiectivul va asigura și o minimă suprafață de spațiu verde.

„Se recomandă plantarea minimală (înierbarea) şi îngrijirea întregii suprafeţe de teren rămasă neacoperită în urma construirii şi amenajării aleilor, trotuarelor, parcajelor şi platformelor tehnico-edilitare şi gospodăreşti, pentru a diminua fenomenul de înnoroiere şi viteza de scurgere a apelor meteorice. Suprafaţa spaţiilor verzi se va calcula, în cazul folosirii de dale înierbate pentru parcajele la sol, prin adăugarea la bilanţ a 30% din suprafeţele astfel amenajate.

În cazul în care se va amenaja un loc de joacă pentru copii, se va lua în calcul ca spaţiu verde. Se va avea în vedere ca spaţiile verzi să conţină elemente de vegetaţie înaltă, care să protejeze şi vizual şi ca filtre naturale locuinţele cu limita de proprietate comună cu zona studiată. Arborii vor fi în număr de minim unul la 12 locuri de parcare amenajate în incintă. (…)”, se mai arată în proiectul PUZ.

Amănunte despre proiect, AICI!

 

Donaris 555×222

Comentarii

570×90 MAIA