SMART KIDS 930X122

consilieri locali

Piteşti: Război între primarul Gentea și consilierii PNL USR-PLUS, privind schimbările în trafic

Astăzi, conform programului stabilit de Comisia de sistematizare a circulației din Municipiul Pitești, se iau decizii privind instituirea unor noi indicatoare de circulaţie, înfinţarea unor treceri de pietoni sau modificări pe sensurile de trafic din municipiu (detalii, AICI).

Citiți și: Pitești. Comisia de Circulație a decis! Modificări importante în oraș

Cum se vor lua, e o problemă.

Mai mulţi consilieri PNL şi USR PLUS îl acuză pe primarul Cristian Gentea că a stabilit convocarea la o oră la care aceştia nu pot participa, fiind la serviciu. Mai exact, şedinţa a fost programată la ora 10 a zilei de azi. Aceiaşi consilieri afirmă că primarul Gentea a refuzat să mute convocarea la o oră convenabilă pentru majoritatea membrilor Comisiei şi, din acest motiv, vor boicota şedinţa.

Citiți și: CORNEL IONICĂ, DUPĂ VIZITA ÎN PERU: „AȘA PE FOND, N-A MERITAT”

Mai mult decât atât, consilierii ameninţă că se vor retrage definitiv din Comisie, „dacă pe viitor nu se va convoca la ore în afara programului”.

Motivaţia şi criticile la adresa primarului au apărut într-o postare pe Facebook:

 

 

„În repetate rânduri l-am rugat pe domnul primar să convoace această comisie în afara orelor de program, astfel încât să putem ajunge și noi, consilierii. Mulți avem un serviciu de la care chiar nu putem pleca, după cum vrea unul sau altul. Prin refuzul de a muta ora, înțelegem că domnul primar nu își dorește o colaborare cu noi și nu este interesat cu adevărat să participăm.

Ținem să îi amintim perioada când lucra în altă parte decât la Primărie și desele ieșiri nervoase la adresa primarului de atunci, când convoca diverse ședințe la ore când trebuia să fie la birou.
Mai mult decât atât! Deciziile luate în această comise se pun în practică extrem de târziu (dacă se pun) și la o manieră arbitrară.

Amintim aici semnul de interzis la stânga la Spitalul Județean aprobat in cadrul comisiei si scos fara nicio consultare sau instiintare a acesteia, motivand ca este dispozitia expresa a Politiei Rutiere.

De asemenea, implementarea sensurilor unice din Găvana s-a promis că se va face până să înceapă școală, ca să aibă cetatenii timp să se obișnuiască; nu s-a întâmplat așa ceva, la fel cum nu s-a întâmplat nici decalarea semaforului de pe Craiovei, așa cum am votat, și multe altele.

„NE RETRAGEM DEFINITIV”

Dincolo de toate acestea nu înțelegem cum decizii care se iau în această comisie, inclusiv cu votul reprezentanților Poliției Române, în final nu primesc aviz favorabil de la aceeași Poliție Română.
Aceastea fiind spuse, va anunțăm că nu participăm, cei foarte puțini care ar fi putut să o facă, la această ședința, iar dacă pe viitor nu se va convoca la ore în afară programului, va anunțăm că ne vom retrage definitiv.

Domnule primar, sperăm că pe viitor să tratați această chestiune cu mai multă seriozitate și responsabilitate. Aici vorbim despre administrație publică și de interesul cetățeanului, nu de șicane politice gratuite.”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90