Donaris 930 x 122

consilieri locali

CORNEL IONICĂ, DUPĂ VIZITA ÎN PERU: „AȘA PE FOND, N-A MERITAT”

Săptămâna trecută, o delegație a Primăriei și a Consiliului Local Pitești, formată din primarul Cornel Ionică, mai mulți consilieri locali și câțiva angajați ai Primăriei Pitești, s-a aflat în Peru.

Citiți și: Piteşti: Război între primarul Gentea și consilierii PNL USR-PLUS, privind schimbările în trafic

Deplasarea a avut loc prin programul european „City to City”, finanțat de Uniunea Europeană pentru realizarea unui schimb de experiență între reprezentanții unui oraș european și cei ai unui oraș din afara spațiului european.

Citiți și: TRIBUNALUL A DECIS: IONICĂ ȘI DINU POT INTRA ÎN CL PITEȘTI. UNDĂ VERDE PENTRU ÎNVESTIREA LUI GENTEA

Pe lângă edilul-șef, din delegație au făcut parte Marin Preda, Ion Matei (PSD), Daniel Florea, Ionuț Zidaru (ALDE), Gheorghe Duțulescu (PNL) și directorul Dan Teodorescu.

„A fost un schimb de experiență promovat de UE, cu trei experți de la UE. Suntem unul dintre cele 12 orașe din Comunitatea Europeană care participă la acest program City to City. În 2016 au aderat la acest program patru orașe din România, în 2018 a fost selectat Piteștiul să participe. În martie anul acesta vor veni cei de acolo. Deplasarea s-a făcut cu fonduri europene, cu experți europeni”, declară, contactat de ePitesti, primarul Cornel Ionică.

Întrebat dacă vizita în Peru i-a lăsat o impresie frumoasă, Cornel Ionică afirmă: „Nu, nu, așa pe fond, n-a meritat, pentru că distanțele sunt uriașe. Am făcut 40 și ceva de ore de zbor, dintre care 13 ore numai din Amsterdam către Lima, dar acolo lucrurile sunt gestionate altfel și noi credem că stăm mai bine, adică bine. Așa credem noi, vor vedea și ei cum stăm noi și concluziile le trag experții, cei care monitorizează și care sunt în grupurile de lucru”.

„Concluzii vor fi în martie, după ce cei din Peru vor veni în Pitești. Noi am văzut anumite domenii de activitate, urbanism, apă-canal, transport și selectarea gunoiului. Am vizitat o stație de epurare a apei, ne-am dus la anumite edificii din zonă din orașul Trujillo. Ne-au arătat care sunt investițiile pe care ei le-au făcut. Noi le-am vorbit despre proiectele noastre.

Cred că a fost un schimb de experiență benefic pentru administrația din orașul Trujillo, cât și pentru administrația din Pitești”, declară pentru ePitesti consilierul local Ionuț Zidaru (ALDE).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90