EcoMoto 930×122

cornel ionica

PSD-IST LA VÂRSTA SENECTUȚII, CAUT PARTID PENTRU RELAȚIE SERIOASĂ CU PRIMĂRIA PITEȘTI

“Cronica unei morți anunțate”, politic vorbind, ar fi chiar bună de tipar, dacă primaru-n funcție n-ar mai lăsa senzația că încă-i viu, electoral vorbind.

Citiți și: Momente dificile pentru Cornel Ionică. Acesta ar fi suferit un accident

Teoretic, Ionică mai poate să aducă voturi PSD, doar că partidul nu-l mai vrea. Omul a defilat cu declarații, cum că și lista ANI care l-a arătat indezirabil pentru candidatura la fotoliul de primar e contestabilă și c-o va surmonta, însă demult nimeni nu pare cu-adevărat dispus să-l mai aștepte.

Adunarea Generală a PSD Pitești l-a validat pe Gentea drept candidat pentru fotoliul încă ocupat de Ionică și iată că edilul, care-a ținut una și bună de-un  obiectiv vizibil personal – să-l facă praf pe Apostoliceanu (nu că vicele n-ar reuși și altfel) – e singur cuc în prag electoral.

Citiți și: DE CE GENTEA NU ESTE ÎNCĂ PRIMAR. IONICĂ ȘI DINU AR PUTEA RATA CONSILIUL LOCAL

Nu știm dacă decizia l-a tulburat atât de mult încât să-și calculeze pensia, dar cu siguranță nu l-a șocat. Să ne-amintim alegerile de la PSD Argeș, care-n ianuarie îl instalau pe Ion Mînzînă la șefia filialei județene de partid!

Mînzînă îl anunța de pe atunci pe viitorul candidat la primărie: consilierul local Cristian Gentea.

Actualul primar, Cornel Ionică, plecat pe-atunci în Peru cu delegația de consilieri, lipsea, desigur, din auditoriu. Înfuriat la culme după aflarea veștii, Ionică îi amintea șefului de filială că încă viețuiește în Pitești, oraș puternic păstorit de el, un membru PSD cu cinci mandate în administrația locală.

Mai mult, a dat senzația că „mai vedem noi cine va candida”, subliniind plin de speranță că numele candidatului PSD la Primăria Pitești nu e bătut în cuie și că la desemnarea lui vor cântări, desigur, „atât experiența (nr. a sa, evident)  administrativă, cât și cea politică”.

N-a fost să fie și nici să mai conteze, chiar dacă scurta ezitare a lui Gentea – care spunea că vrea mai mult la ICN decât la Primărie și de-aia l-ar vedea pe Tudosoiu în cărți pentru fotoliu – i-a dat primarului o picătură de nădejde. Deșartă însă, căci pentru PSD, Ionică e valoros doar dacă e ținut pe linie moartă.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90