Donaris 930 x 122

cornel ionica

E FOAME DE BANI. EFORTUL E URIAȘ, SPUNE PRIMARUL PITEȘTIULUI/APEL CĂTRE GUVERN

Bugetele locale încep să aibă de suferit pe fondul măsurilor luate pe perioada stării de urgență determinată de pandemia de coronavirus.

Citiți și: Care sunt simptomele noii tulpini COVID?

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, informează că Asociația Municipiilor din România a cerut Guvernului bani pentru acoperirea cheltuielilor cu acțiunea de montare la toate scările de bloc de dispensere cu soluții dezinfectante.

Toate aceste aparate și soluții sunt finanțate de la bugetul local.

Citiți și: Situația epidemiologică din județul Argeș, 27 noiembrie

“Prin intermediul Asociației Municipiilor din România, am făcut apel la Guvern să ne ajute cu fonduri. Din păcate, ni s-a trasat această sarcină prin ordonanță militară, dar nu ni se asigură niciun leu.

Toți banii sunt alocați de la bugetul local, care, pe de altă parte, nu mai este alimentat așa cum trebuie, din moment ce s-a decis amânarea plății taxelor și impozitelor locale. Este un efort bugetar și uman uriaș pe care îl facem în această perioadă”, declară pentru ePitești primarul Cornel Ionică.

Amintim că acțiunea a început în Pitești pe 1 aprilie 2020 și are în vedere dotarea corespunzătoare în acest sens a tuturor celor 3.700 de scări de bloc din municipiu. 

Potrivit articolului 6 al Ordonanței Militare nr. 4/29 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19:

(1)Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.

(2)Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441