New Profesional Consult 930 x 122

cornel ionica

TRIBUNALUL A DECIS: IONICĂ ȘI DINU POT INTRA ÎN CL PITEȘTI. UNDĂ VERDE PENTRU ÎNVESTIREA LUI GENTEA

UPDATE: Iată cum sună solutia pe scurt pronunțată cu puțin timp în urmă de Tribunalul Argeș: Respinge apelurile ca nefondate. Decizia se comunica de indata de la pronuntare prefectului, secretarului general al Municipiului Pitesti si intimatilor Dinu Danut si Ionica Constantin Cornel. Definitiva. Pronuntata azi 13.11.2020 prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin grefa instantei.
Document: Hotarâre  3021/2020  13.11.2020

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

Urmează învestirea noului primar și a noului Consiliu Local Pitești

Odată transmise la Prefectură, prefectul ca convoca, în termen de 5 zile, ședința pentru depunerea jurământului de către consilierii noului CL Pitești și de către primarul ales, Cristian Gentea.

Citiți și: Contre în CL Pitești: Comisia de Circulație, schimbare de ultim moment!

Știrea inițială:

Tribunalul Argeș are astăzi termen în dosarul privind validarea mandatelor de consilier local  pentru Cornel Ionică și Dănuț Dinu, procesul care ține pe loc învestirea primarului ales al Piteștiului, Cristian Gentea.

Anterior termenului de astăzi, pe 11 noiembrie, instanța a admis cererea de amânarea formulată de apelantul FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ A PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ „având în vedere  imposibilitatea de prezentare a apărătorului ales”. Tribunalul a pus, tot atunci, în vedere intimatului Cornel Ionică (prin avocat) „să depună o copie legalizată a deciziei civila nr. 1612/22.08.2020 pronunţată de Tribunalul Argeş”, amânând judecarea cauzei pentru astăzi, 13 noiembrie, la ora 12,00.

Așa cum ePitești a relatat (AICI), motivul pentru care primarul ales al municipiului reședință de județ, Cristian Gentea, n-a fost nici până astăzi învestit în funcția câștigată după alegerile din septembrie, cum n-a fost învestit nici noul Consiliu Local, este legat de problemele cu privire la validarea în CL a celor doi aleși locali – Cornel Ionică și Dănuț Dinu.

Tribunalul Argeș trebuie să decidă dacă pot sau nu ocupa fotolii de consilieri locali în viitorul mandat. De momentul pronunțării instanței depinde și învestirea primarului ales.

Actualul primar, Cornel Ionică a fost contestat de prefectul Emanuel Soare din cauza problemelor cu ANI, în timp ce contestația care-l privește pe Dănuț Dinu a venit din partea Partidului Mișcarea Populară, după ce, în octombrie, Consiliul Executiv Județean al PMP l-a exclus din partid pe motiv că „nu s-a implicat în campania electorală și a avut un rezultat slab la alegerile locale”, după cum se arată în motivația PMP.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90