EcoMoto 930×122

cornel ionica

DE CE GENTEA NU ESTE ÎNCĂ PRIMAR. IONICĂ ȘI DINU AR PUTEA RATA CONSILIUL LOCAL

La Pitești, lucrurile tot greu se mișcă și când vorbim de preluarea noilor mandate. Primarul ales al municipiului reședință de județ, Cristian Gentea, n-a fost nici până astăzi învestit în funcția câștigată după alegerile din septembrie, cum n-a fost învestit nici noul Consiliu Local. De vină sunt problemele legate de validarea în CL a doi aleși locali – Cornel Ionică și Dănuț Dinu. Tribunalul Argeș ar trebui să decidă mâine dacă pot sau nu ocupa fotolii de consilieri locali în viitorul mandat. De momentul pronunțării instanței depinde și învestirea primarului ales.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

„Ce bine ar fi dacă aș ști când voi fi învestit. Sunt contestați cei doi consilieri, domnul Ionică și domnul Dinu, iar Tribunalul a dat termen mâine, de la ora 14.30… Nu pot să știu care e soluția pe care o va da instanța… Soluția și motivarea se vor transmite la Prefectură, iar prefectul, în termen de 5 zile, va convoca ședința pentru jurământ.

Eu, personal, sunt validat de Judecătorie de o lună… Nu m-a contestat nimeni. Problema este în ceea ce privește Consiliul Local, constituire care poate să fie făcută și cu jumătate plus unul din membri, nu e asta problema, dar nu pot să depun doar eu jurământul că… nu așa e legea. Termenul pentru soluționare este 11 noiembrie 2020. Eu, unul, nu am ce să fac. Nici mie nu-mi convine pentru că, vedeți, apar tot felul de probleme prin oraș, iar lumea zice că eu nu le rezolv, când eu nici n-am ajuns acolo!”, a declarat, pentru ePitești.ro, Cristian Gentea, primarul ales al Piteștiului.

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

De precizat că actualul primar, Cornel Ionică, care s-a entuziasmat prematur la vestea că va mai rămâne în instituție într-un fotoliu de consilier local, a fost contestat de prefectul Emanuel Soare din cauza problemelor cu ANI, în timp ce contestația care-l privește pe Dănuț Dinu a venit din partea Partidului Mișcarea Populară, după ce, în octombrie, Consiliul Executiv Județean al PMP l-a exclus din partid pe motiv că „nu s-a implicat în campania electorală și a avut un rezultat slab la alegerile locale”, după cum se arată în motivația PMP.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3