EcoMoto 930×122

danut dinu

Dănuţ Dinu: „Sunt pregătit să merg în Ucraina cu Crucea Roşie! Mă îngrijorează doar submarinele atomice ale ruşilor”

ePiteşti a intrat în posesia unei imagini exclusive cu Dănuţ Dinu în război! Acesta ne-a trimis o serie de detalii despre ce s-a întâmplat în 1999. Puţini ştiu de misiunea sa din Bosnia şi Kosovo, fiind chiar primul poliţist român trimis în acel război.

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

Dănuţ Dinu:Bosnia, 1999. Vopsit blond ca naționala României. Aici cu militarii canadieni (n.r. – foto).

 

Citiți și: Se cere demisia șefului de la Poliția Locală Pitești! „- Da, mă interesează funcția!”

 

ePiteşti: Ce aţi văzut, ce v-a marcat cel mai tare în acele misiuni?

Dănuţ Dinu:Ce m-a marcat în misiuni? Cel mai mult m-au marcat gropile comune… Este greu și să îmi amintesc. Oameni aruncaţi claie peste grămadă peste care se pusese var şi pământ prin păduri… Srebrenica m-a marcat… Locul unde 8000 de bărbați civili au fost ucişi de sârbi… În fapt în urma bombardamentelor de alungare a sârbilor din zonă, bombardamente cu uraniu sărăcit, o colegă translator, fată tânără, a facut cancer osos şi a murit într-un spital din Zagreb… E greu să îmi aduc aminte… Mă rog la Dumnezeu ca românii să nu afle încă o dată ce înseamnă războiul…

La momentul actual, după cum toţi ştim, ne confruntăm din nou cu o situaţie dificilă care poate escalada într-un mare conflict. Dănuţ Dinu este de părere că tot ruşii, mai cu seamă civilii, pot pune capăt acestei nenorociri.

 

 

Mesajul fostului poliţist pentru conflictul actual Rusia – Ucraina.

Rușii nu pot câștiga războiul ăsta nedrept. Au în faţă o armată de 40 de milioane de oameni disperaţi să işi apere ţara şi familia. În câteva zile Rusia va cădea economic şi rușii vor fi toţi în stradă. Sunt doar îngrijorat de ce ştiu militarii aflaţi pe submarinele atomice aflate în Pacific sau Atlantic. Ei nu au acces la informaţii. Sper ca ei să nu reacţioneze în eventualitatea unui ordin transmis de criminalul Putin…

Ştiu ce înseamnă războiul. Am fost 4 ani în misiune în Bosnia şi Kosovo pentru ONU. În fapt am fost primul poliţist român trimis în misiune. Sunt decorat de ONU şi mă mândresc. Sufăr foarte mult zilele acestea din cauză că milioane de oameni nevinovați suferă. Educaţia mea a fost să îi ajut pe oameni. Pe cei ce au nevoie de ajutor. Nici acum nu stau cu mâinile încrucișate chiar dacă sunt în rezervă. Am contactat deja Crucea Roşie România al cărui membru sunt și mi-am oferit serviciile de a merge în Ucraina cu ajutor dacă se vor organiza convoaie umanitare„, este mesajul lui Dănuţ Dinu.

 

 

 

Dănuţ Dinu:Ţine minte! Dacă nu îţi pierzi nădejdea în Dumnezeu nu pierzi nimic!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90