930×122 CAPRA 5

eforie

Ministerul Apărării, în alertă maximă! Mină marină de război, aproape de Eforie!

Ministerul Apărării, în alertă maximă! Mină marină de război, aproape de Eforie!

Citiți și: Amenzi uriașe pentru românii care refuză chemarea sub arme

Ministeul Apărării anunţă, duminică seară, o misiune de distrugere a unei mine marine, în raionul maritim Eforie. Mina plutea în derivă, la o distanţă de 3,6 km în largul ţărmului românesc.

”O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, execută astăzi 31 iulie, o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie”, anunţă, duminică seară, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Citiți și: A 84-a zi de război în Ucraina! Imagini desprinse parcă din altă lume!

Sursa citată a precizat că mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii.

”Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenţie în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei şi eliminarea pericolului din apele teritoriale româneşti”, a mai precizat ministerul.

Foto: (Descriptiv) – Tomis News

555×222  MAIA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

570 X 90 CAPRA 3