NOR CURIER 930X122

razboi

Amenzi uriașe pentru românii care refuză chemarea sub arme

Amenzi uriașe pentru românii care refuză chemarea sub arme

Citiți și: Statul român înființează o companie feroviară!

Legislația privind pregătirea populației pentru apărare urmează să fie modificată, prin intermediul unui proiect de lege aflat în dezbatere publică e puțin timp, printre modificările propuse fiind și unele ce vizează sancțiunile aplicate celor ce nu respectă regulile impuse de legislația din domeniu. Astfel, alături de cetățenii încorporabili sau rezerviști, și rezerviștii voluntari vor putea primi amenzi de peste 8.000 de lei pentru refuzul de a primi ordinul de chemare sau neprezentarea la timp la centrul militar, în cazul instituirii stării de urgență, a stării de asediu sau de război, printre altele.

Amenzile cele mai mari, cuprinse între 4.080 și 8.160 de lei (opt – 16 puncte), se vor aplica pentru:

Citiți și: Lege pentru mobilizare la război!
  • refuzul de a primi ordinul de chemare;
  • întârzierea nejustificată la recrutare-încorporare, concentrare, mobilizare sau pentru clarificarea situației militare, la instituirea stării de urgență, a stării de asediu sau la declararea mobilizării ori a stării de război;
  • neprezentarea pentru executarea serviciului alternativ.

Serviciul alternativ este cel pe care trebuie să-l facă cei ce, din motive religioase sau de conștiință, refuză să îndeplinească serviciul militar sub arme.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • dezertorul spune:

    Sa aparam pe cine? Pe hotii astia care dau legi favorabile lor? Care ne termina zi de zi? Care ne-au vandut si ne vand in continuare? Astia merita aparati? Sa se duca copii lor in armata, sa-si apere averile furate de parinti de la societatea romaneasca.
    Dati-ne arme pe maini si ne vom apara intai de acesti hoti „alesi” si mai apoi de cei ce incerca sa ne cotropeasca.

  • Ion Ion spune:

    Bine spus concetatene..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3