EcoMoto 930×122

razboi

Parlamentarii ne pregătesc de război. Proiect de lege pentru bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani

Consiliul Suprem de Apărare a Țării ar putea avea un instrument legal pentru declararea stării de criză, iar cu privire la strategia adoptată este în dezbatere un proiect de lege potrivit căruia bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să fie plasați în rezerva generală în caz de război, scrie europafm.ro.

Citiți și: Statul român înființează o companie feroviară!

În draftul de act normativ se prevede că cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar activ sau în rezervă, cei încorporabili, adică între 20 și 35 de ani, dar și bărbații cu vârste între 35 și 63 de ani.

Nu în ultimul rând, este definită și rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război. Aceasta este formată, potrivit proiectului de lege, din toți bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.

Citiți și: Ministerul Apărării, în alertă maximă! Mină marină de război, aproape de Eforie!

Ministrul Vasile Dîncu explică

„Guvernul nu intră, deci, în starea de criză pentru că aceasta nu există în nomenclatorul constituțional. Criza există, iar noi va trebui, după ce starea de alertă va dispărea, va trebui să facem niște adaptări legislative pentru a putea să mergem mai departe cu unele lucruri care țin și de dezvoltările care vin dinspre Ucraina, managamentul refugiaților și alte lucruri, dar și legate de COVID în continuare. Pentru a putea detașa medicii într-o parte sau alta pentru a folosi spitalele militare. Este nevoie de câteva noi reglementări printr-un proiect de lege care va fi dezbătut în Parlament. Construim o bază administrativă pentru această situație. Pentru situația de criză din acest moment”, a precizat Vasile Dîncu, citat de europafm.ro.

Mai multe detalii, AICI.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

4 comentarii

  • Grigore Virginia spune:

    Eu zic sa extindeți vârsta, e păcat ca Iliescu să rămână pe tușă.!

  • georgeta.patrunca spune:

    Perfect de acord cu dumneavoastră 😂😂😂😂😂

  • Penes Curcanul spune:

    Ce a facut tara asta pentru noi? Ce au facut acesti politicieni hoti? Sa se duca ei in razboi, pentru apararea scaunelor si a averilor „dobandite legal”.
    Am facut acel stagiu militar obligatoriu, pe acea vreme. O complexa bataie de joc, o injosire a tineretului, o distrugere a tineretii. Copiii de bastani erau inlocuiti cu inapti medical care ulterior erau lasati la vatra. In armata se inrola pe contingent, nu nominal, deci toti aia care nu trebuiau sa faca stagiul stateau acasa.
    Ia dati dreptul de portarma pentru cei cu stagiul militar satisfacut! Aveti curajul asta? Ca astia cu drept de portarma va cam sinucideti cu arma din dotare sau la vanatoare, exceptie cei ce se impusca in gat.(AN)
    La cata ura are cetateanul roman fata de politicieni, nici bastoane de cauciuc nu ne vor da.

  • Gigel spune:

    Iliescu cunoaște situatia de la Moscova și are ceva experienta dec.1989 si iunie 1990 ,dar nu mai are minerii. Păcat sau sus generalii de baza .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90