930×122 POSADA 5

razboi

România, pregătită să primească refugiaţi din Ucraina

Uniunea Europeană pune la punct strategia de evacuare a persoanelor în cazul declanşării unui atac armat al Rusiei în Ucrania. Astfel, au fost întocmite planuri de urgență cu statele membre, în special cu vecinii Ucrainei. Prima opţiune este Polonia. Şi alte state din Uniunea Europeană ar putea fi alese ca adăpost temporar pentru refugiaţi.

Citiți și: Amenzi uriașe pentru românii care refuză chemarea sub arme

În ceea ce ne priveşte, premierul Nicolae Ciucă a declarat că România este pregătită să primească un număr „destul de mare” de refugiaţi, însă momentan nu există astfel de solicitări.

În altă ordine de idei, Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu participă astăzi, 21 februarie 2022, la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe/CAE, care se desfășoară la Bruxelles.

Citiți și: Avertisment crunt! „Vine foametea! Nu scapă nimeni!”

Principalele subiecte de pe agendă sunt evoluțiile privind situația de securitate din proximitatea Ucrainei și de la Marea Neagră, completată de o reuniune a miniștrilor afacerilor externe europeni cu ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Bogdan Aurescu va prezenta evaluarea părții române asupra stadiului actual al crizei și impactul asupra securității euroatlantice, inclusiv din perspectiva îngrijorătoare a declanșării unei agresiuni armate.

Totodată, MAE a actualizat textul alertei curente de călătorie pentru Ucraina şi „recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, manifestarea unei atenţii deosebite şi, de asemenea, să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând”.

(Foto: descriptiv / Sursa foto: CEPA)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3