930 x122 grota rece

razboi

Cine merge la război. Ministru: Draft-ul prin care ar fi mers bărbații între 18 și 60 de ani „a fost exagerat”

Într-o intervenție la Digi 24, ministrul Apărării,  Vasile Dîncu, a făcut o serie de precizări cu privire la draft-ul care urma să stabilească persoanele chemate la unitățile militare în cazul implicării României în război.

Citiți și: Statul român înființează o companie feroviară!

Ministru: „Nu poate să meargă pe front cineva care n-a făcut armata.”

„Au fost exagerate câteva aspecte, precum mobilizarea celor între 18 şi 60 de ani. Nicio lege nu poate spune asta, pentru că în Constituţie şi în legile vechi ale apărării se spune că se constituie rezerva activă a României, dar asta înseamnă că oamenii lucrează la locul lor de muncă.

De exemplu, poate că în momentul acela sunt o serie de componente ale legii care spun că nu poţi să plece cadrele militare în concediu sau să-şi dea demisia sau alte lucruri care ţin de această zonă.

Citiți și: Ministerul Apărării, în alertă maximă! Mină marină de război, aproape de Eforie!

Nimeni nu poate să aducă în armată pe cineva neinstruit, chiar dacă are 20 de ani, nu poate să meargă pe front cineva care n-a făcut armata. Au fost puse nepotrivit acolo, cei care le-au pus, fără să se gândească într-un context”, a spus Dîncu.

Mai multe detalii,  AICI

(Foto: descriptiv / Sursa: Agerpres.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90