930 pe 122 COSTACHE

cornel ionica

VIDEO: „SAN SIRO”, POVESTEA DE ADORMIT COPIII SPUSĂ DE CORNEL IONICĂ. „ÎN TREI SĂPTĂMÂNI VA FI GATA”

Supranumit „San Siro”, bătrânul teren de sport din apropierea Expo Parc și a școlii nr. 10 „Marin Preda”, pe care au bătut mingea sute copii și care a frustrat alte câteva generații de puști nevoite să privească paragina în care zace de ani buni, nu e nici azi finalizat, deși sunt șase ani de la promisiunile care i-au lăsat să viseze pe cei care în 2014 erau minori.

Citiți și: Pitești. Bătaie de joc pe bani publici! Teren dat în folosință în 2021, distrus!

Între timp, o parte dintre puștii care s-au agățat de promisiunile făcute atunci de Cornel Ionică – pe vremea aceea, viceprimar – au devenit adulți. Dar nu-i problemă, că au sau vor avea și ei copii și, oricum, vin din spate generații care așteaptă să joace fotbal pe terenul câştigat de Primăria Piteşti în justiție după un litigiu cu privire la dreptul de proprietate, litigiu încheiat în 2014.

Între ficțiune și un dram de realitate, ceea ce se anunța a fi reabilitarea terenului, promisă de edil la sfârșitul anului 2014 (AICI), a fost urmărită cu interes de ePitești.ro de-a lungul celor 6 ani de angajamente.

Citiți și: Pitești. Parcare într-un mare cartier. O parte din teren a costat 8000 de euro

La începutul anului 2016, Cornel Ionică, încă viceprimar, ne amintea că municipalitatea are în plan amenajarea unei noi baze sportive pe „San Siro” (AICI).

Între timp, viceprimarul ajuns primar își relua făgăduința că va reda copiilor terenul (AICI).

Puștii de-atunci au remarcat, cu ochii lor, cum suprafața terenului se umple, brusc, cu materialele de construcție pentru lucrările proiectului de (așa-numită) regenerare urbană, în fapt, o betonare masivă a unor kilometri întregi din Pitești, dar asta e altă poveste…

S-a încheiat „regenerarea”, terenul s-a eliberat, dar reabilitarea lui s-a rezumat tot la promisiunile anterioare: „O să vedeți ce iese… bijuterie va ieși!” (AICI).

Și așa mai departe, până în vara anului trecut, când a fost supus votului studiul de fezabilitate  actualizat pentru amenajarea (inclusiv cu nocturnă) a terenului de sport.

Într-un final, anul acesta, a început modernizarea, iar în iulie a fost și avansat un termen: în două luni, terenul ar putea fi gata.

Octombrie 2014: VICEPRIMARUL IONICĂ PROMITE SĂ REDEA ÎN CIRCUIT „SAN SIRO” DIN PITEŞTI

Ianuarie 2016: „SAN SIRO” AR PUTEA FI REABILITAT

Septembrie 2016:  NOU PE SAN SIRO DE PITEȘTI. CE SE VA CONSTRUI

Octombrie 2016: TEREN DE FOTBAL NOU CU NOCTURNĂ ÎN PITEŞTI

Aprilie 2018: IONICĂ, O NOUĂ PROMISIUNE PENTRU ”SAN SIRO”. CINE SĂ-L MAI CREADĂ?

Iulie 2019:  SERIE DE SF-URI LA CONSILIUL LOCAL

Octombrie 2019: O NOUĂ PROMISIUNE PENTRU „SAN SIRO”

Mai 2020 : ÎN PITEȘTI SE CONSTRUIEȘTE O BAZĂ SPORTIVĂ DE CARTIER, CU NOCTURNĂ ȘI TRIBUNE

Iunie 2020: VIDEO: O NOUĂ BAZĂ SPORTIVĂ ÎN PITEȘTI. AMENAJAREA A ÎNCEPUT DEJA

Iulie 2020: „SAN SIRO” VA FI ACOPERIT PARȚIAL CU UN COVOR CAUCIUCAT

 

Este octombrie, același an, însă terenul arată cam așa (FOTO/VIDEO):

 

 

„E depășit termenul”

Am vrut să știm de la primarul (încă) Ionică când vom vedea totuși finalizată promisa bază sportivă.

ePitești: În ce stadiu se află lucrările începute pe teren?

Cornel Ionică:  Puteți  vedea că se lucrează la el,  că este timpul bun.  Cam în vreo trei săptămâni ar trebui să fie finalizat. Se pare că e o lucrare destul de interesantă, arată destul de bine, se lucrează și se aplică, după stratul de izolare, stratul de protecție de culoare albastră. Va fi foarte frumos… După care se fac marcajele. N-ar strica să mergeți acolo, să vedeți!

ePitești: Am văzut! Colegii mei au fost ieri acolo și au făcut fotografii… Nu se lucra!

Cornel Ionică: Nu, azi! Acum se lucrează. Materialul de protecție, ăsta care se pune, a venit din Turcia și a durat destul de mult, ca tot ce vine de afară…

ePitești: Când anume a venit?

Cornel Ionică: Nu știu să vă spun exact… Mai avem și alte situații. A fost greu, pentru că a venit greu. Trebuia să fie cam de o lună gata terenul. E depășit termenul.

ePitești: Puteți să ne spuneți totuși când estimați că va fi gata?

Cornel Ionică: Acum, să vă spun ziua și ora, nu pot, că nu fac de-astea…

ePitești: Măcar luna și anul!

Cornel Ionică:  În trei săptămâni  va fi gata. În jur de trei săptămâni, o lună, ar trebui să fie finalizat (…) Anul acesta, bineînțeles!

 

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3