New Profesional Consult 930 x 122

cornel ionica

VIDEO: IONICĂ I-A FĂCUT CADOU LUI GENTEA UN ADMINISTRATOR PUBLIC CARE SĂ-L SCUTEASCĂ DE BĂTĂILE DE CAP CU VICEPRIMARII

UPDATE: Pentru că legea permite și pentru că cine împarte parte își face, proiectul inițiat de primarul Cornel Ionică (PSD) privind înființarea funcției de conducere „administrator public”, una strategică, gândită în sprijinul primarului ales, Cristian Gentea (PSD), funcție care să preia din atribuțiile viitorilor viceprimari (care, cel mai probabil vor fi ai PNL și USR-PLUS, forțele de dreapta care, împreună sunt majoritare în CL Pitești), a fost adoptat.

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

Și era de așteptat să se întâmple asta, căci în actualul mandat, aflat pe ultima sută de metri, consilierii PSD mai pot face încă legea în CL Pitești.

Cum zilele frumoase în care social-democrații driblau, centrau și înscriau simultan cu propriile proiecte se apropie de sfârșit și cum se anunță bătaie mare de cap cu viitoarele inițiative ale lui Cristian Gentea, primarul ales avea mare nevoie de o pârghie care să-l ajute la șefia administrației publice locale.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

Iar Ionică i-a făcut cadou tocmai această înființare a funcției de conducere „administrator public”, în care va fi plasat un om cheie din tabăra social-democrată (unii zic c-ar fi vorba chiar de Ionică, alții, de Lucrețiu Tudor).

„Organigrama și înființarea unei noi funcții sunt perfect legale”, a punctat azi, în ședința ordinară a CL Pitești, Cornel Ionică, (încă) primarul municipiului Pitești (VIDEO, de la minutul 30.00).

Nu de legalitate era însă vorba, ci de oportunitate și interesul din spatele înființării acestei funcții, interes care i-a cam pus pe jar pe liberali. 

Știrea inițială:

Stratagema PSD  la Pitești sau cum îți faci puterea dacă n-o ai

Fiindcă n-a reușit să obțină decât 8 mandate în Consiliul Local Pitești, PSD n-are suficientă susținere pentru primarul ales, Cristian Gentea, cum nu are nici puterea de a impune măcar un viceprimar (că de doi, cum a avut în ultimii ani, nici vorbă), iar o alianță cu unul dintre partidele de dreapta, ele însele, luate împreună, majoritare în CL Pitești (PNL-7, USR-PLUS-6), e mai mult decât improbabilă.

Dacă, cel puțin la PNL, lucrurile sunt clare, Sorin Apostoliceanu (foto), fiind ca și scos din cărți pentru fotoliul de viceprimar, după răzmerița din partid, acolo unde preferați sunt Mihai Coteț și Gelu Tofan, propuși de PNL în negocierile cu USR-PLUS (alianță, care vine și ea, evident, cu propunerile sale), în PSD lucrurile sunt un pic mai alambicate.

 

 

După recent instalatul vice, Dumitru Tudosoiu (foto), dacă nu avem parte de alte surprize, social-democrații nu vor mai avea acces, cel puțin pentru următorii 4 ani, la o funcție de viceprimar, cele două fotolii urmând a fi adjudecate de PNL & USR-PLUS .

 

 

Cu un control limitat de lipsa susținerii Consiliului Local, Gentea are nevoie de reconfigurarea puterilor.

Pe ultima sută de metri a actualului mandate al CL Pitești, controlat încă de PSD, în ședința ordinară a CL Pitești de luni, 12 octombrie, ar urma să fie modificate organigrama și statutul de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Pitești, iar referatul de aprobare  care însoțește proiectul inițiat de Cornel Ionică e edificator pentru intențiile din spatele proiectului: sabotarea viitorilor viceprimari  impuși de adversarii politici, prin reducerea atribuțiilor acestora, puterile lor urmând a fi pasate unui om cheie din tabăra social-democrată.

Concret, sub pretextul unei mai bune transparențe și clarități a structurii organizatorice, proiectul propune înființarea funcției de conducere „administrator public„, dar și mutarea unor funcționari publici în cadrul aparatului.

Potrivit proiectului, „numirea în funcție a administratorului public se face prin dispoziția primarului, care are ca anexă un contract de management. Contractul de management se încheie între primar și administratorul public, pe durată determinată, care nu poate depăși durata mandatului primarului”.

În baza contractului de management, administratorul public poate îndeplini atribuții de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local.

Primarul poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.

 

 

La nivel teoretic, noile variantele pentru funcția de administrator public ar fi:

1 – primarul aflat la final de mandat, Cornel Ionică, inițiatorul stratagemei;

2 – fostul șef al Finanțelor argeșene, Lucrețiu Tudor.

 

 

Practic, potrivit unor surse ePitești.ro, alternativa Ionică, de care liberalii par extrem de îngrijorați, ar fi doar gluma de umplutură cu care PSD face haz de necaz la ratarea fotoliului de viceprimar și momeala aruncată PNL, Gentea preferându-l categoric pe Luc Tudor în postul strategic de așa-zis city manager.

Foto: Facebook

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

5 comentarii

  • Andrei spune:

    Următorii 4 ani o sa fie o lupta continua din care perdantii vom fi noi: cetățenii plătitori de taxe si impozite.

  • Andrei spune:

    Va fi o lupta continua in următorii patru ani .Iar singuri perdanți vom fi noi, cetățeni .

  • Ion Aurel spune:

    Ionică vrea să salveze funcțiile rudelor lui din Salubritate în frunte cu pensionara de lux , doamna Magdalena Ionică , care cumulează pensia cu salariul de sefă de personal și indemnizația de membru al CA Salubritate . Pentru aceasta a reconfirmat în funcție , cu două luni înainte de expirarea mandatului , absolut ilegal ,pe actualul director PSD-ist Romică Becheanu , care și-a comandat un control de la Finanțe în speranța că va fi găsit ,, basma curată „. Sper că viitorii viceprimari și consilierii ai PNL și USRPLUS vor cere niște controale financiare riguroase la cele două regii APĂ CANAL și SALUBRITATE și vor depolitiza aceste instituții controlate de PSD și populate cu membri de partid obedienți , buni doar în campaniile electorale . La SALUBRITATE există mari suspiciuni despre profesionalismul cu care s-au făcut ultimele controale . Părerea mea personală , și ceea ce spun se bazează pe dovezi , este că numai un control DNA ar face lumină .

  • Vîrșescu Ionuț spune:

    Acesta este rezultatul lipsei de implicare a cetățenilor atunci când contează,la vot, indiferența și nepăsarea or să ne coste alți patru ani nerealizări .

  • Gigelus spune:

    Va fi un mandat de nerealizari ca toate celelalte, hai sa privim in urma.unde este tătucul T Pendiuc?Se pierde în ceata Pitestiului!!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90