930×122 CAPRA 5

plan

PRIMĂRIA „DESCOPERĂ” POLUAREA: PITEȘTIUL ÎȘI FACE PLAN DE CALITATE A AERULUI

Primăria Piteşti a lansat în dezbatere publică un plan de creştere a calităţii aerului în municipiu pentru perioada 2019-2023.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Lansarea are loc în contextul în care Piteștiul se numără printre orașele din România care, la recomandarea instituțiilor europene, trebuie să realizeze și să materializeze un „plan preventiv” pentru reducerea poluării (AICI, subiectul pe larg).

Planul conține generalități, unele chiar hilare având în vedere apetitul Primăriei pentru proiecte care au dus la desființarea de spații verzi, la tăierea de arbori și la „betonarea” municipiului.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

În document se arată că problemele cele mai mari sunt generate de pulberile în suspensie generate mai ales de traficul rutier.

Printre soluţiile propuse de municipalitate, dincolo de fluidizarea traficului prin diverse investiţii, amenajarea de noi parcuri şi cumpărarea de mijloace de transport în comun ecologice, se mai numără următoarele:

-îmbunătățirea calității rețelei pietonale, inclusiv reabilitarea trotuarelor, și amenajarea de piste și parcări pentru bicicliști (de ani buni, trotuarele sunt “tăiate” pentru locuri de parcare, iar pistele pentru bicicliști sunt puține și nu sunt interconectate);

-amenajare de spații verzi și consolidarea terenurilor degradate (ani la rând, Primăria a distrus spații verzi pentru proiecte cu mult beton);

-reducerea suprafețelor de teren degradate și neproductive;

-creșterea suprafețelor ocupate cu spații verzi (serios?);

-campanii de control și monitorizare a activităților industriale cu privire la raportul emisii/imisii;

-implementarea de măsuri cu specific tehnologic pentru menținerea indicatorilor sub valoarea limită, după caz (AICI, planul complet).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3