930×122 CUMPANA 5

comisia europeana

PITEȘTIUL, SUFOCAT DE POLUARE. COMISIA EUROPEANĂ AVERTIZEAZĂ

Piteștiul, sufocat de poluare. Comisia Europeană avertizează. Piteștiul se numără printre cele 10 orașe din România care, la recomandarea instituțiilor europene, trebuie să realizeze și să materializeze un „plan preventiv” pentru reducerea poluării.

Citiți și: S-a votat! Dispar mașinile pe benzină și motorină

Anunțul l-a făcut astăzi ministrul Mediului, Costel Alexe, care a precizat că cele 10 orașe cu probleme din punct de vedere al calității aerului sunt Pitești, Craiova, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brăila, Turnu Măgurele, Galați, Bacău și Ploiești.

Ministrul a atenționat că aceste localități, ca și București, Iași și Brașov (care sunt deja sub monitorizarea Comisiei Europene), trebuie să ia de urgență măsuri pentru reducerea gradului de poluare. În caz contrar, România riscă să intre în procedură de infringement, care ar fi declanșată de Comisia Europeană. Comisia a avertizat în acest sens autoritățile din țara noastră.

Citiți și: 60.000 lei amendă și închiderea activității. Măsurile luate la abatorul din Bascov după poluarea cu sânge

Costel Alexe a informat că va cere Institutului de Sănătate Publică un raport ale cărui date să arate măsura în care poluarea din aceste orașe afectează starea de sănătate a populației.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Donaris 570×90