- Publicat de: ePitești
- 8-07-2023, ora 9:30
- Știri
Acești argeșeni vor putea ieși mai devreme la pensie!
Acești argeșeni vor putea ieși mai devreme la pensie!
Citiți și: Dieselul devine istorie: Milioane de șoferi europeni vor fi afectați de noile reglementări UELegea pentru reducerea vârstei standard de pensionare pentru argeșenii din zona Pitești-Bradu a fost promulgată, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.
„Așa cum v-am informat, Camera Deputaților a adoptat PL-x nr. 155/2023 pentru modificarea art. 65, alin. (5), din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii.
Citiți și: Poluare masivă lângă Vivo! Mall. 500 de litri de deșeuri au ajuns în râul ArgeșLegea, care îi vizează și pe argeșenii din zona Pitești – Bradu, a fost promulgată ieri! Este vorba despre Legea 212/2023 promulgată prin decretul 989/2023/
Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art. 65 alin. (5) din Legea 263/2010 în vederea reducerii vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acesteia, prin extinderea numărului de localităţi.
Acești argeșeni vor putea ieși mai devreme la pensie!
Actual normativ include și un amendament pe care l-am formulat împreună cu colegii mei deputați de Argeș Nicolae Pavelescu, Nicolae Georgescu și Remus Mihalcea, amendament prin care Piteștiul și o zonă de 8 km în jurul platformei Arpechim au fost incluse pe lista zonelor în care se poate ieși la pensie mai devreme cu doi ani fără penalizare.
Concret, legea promulgată prevede𝗰ă 𝗽𝗼𝘁 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘃â𝗿𝘀𝘁𝗲𝗶 𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗱 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗰𝘂 𝟮 𝗮𝗻𝗶, 𝗳ără 𝗽𝗲𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲, 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘂 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗶𝘁 𝗰𝗲𝗹 𝗽𝘂𝘁̧𝗶𝗻 𝟯𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 în 𝘇𝗼𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗳𝗲𝗰𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗼𝗹𝘂𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗿𝗲𝗺𝗮𝗻𝗲𝗻𝘁ă – 𝗽𝗲 𝗼 𝗿𝗮𝘇ă 𝗱𝗲 𝟴 𝗸𝗺 în 𝗷𝘂𝗿𝘂𝗹 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁ăţ𝗶𝗶 î𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗮𝗳𝗹ă 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗺𝗶𝗻𝗮𝘁 – din cauza:
prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor, extracţiei, preparării și arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, extracţia şi prepararea minereurilor cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, cianuri, pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic.”, transmite deputatul Simona Bucura-Oprescu.