Donaris 930 x 122

masini

Apare o nouă rovinietă!

Apare o nouă rovinietă!

Citiți și: Vântul face ravagii în Argeș! Intervenții în lanț

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță faptul că în România se va aplica o nouă rovinietă și va fi introdusă clasificarea EURO pentru toate vehiculele, conform infofinanciar.ro.

Scenariul Alternativ Preferat cuprinde patru componente principale, una dintre ele fiind noua rovinietă, alături de implementarea unui sistem de taxare rutieră în funcție de distanță pentru vehicule grele de marfă, mai mari de 3,5 tone, alături de implementarea tehnologiei specifice și acoperirea geografică a rețelei rutiere.

Citiți și: Aceste mașini vor fi ridicate!

Această schimbare are loc în contextul în care România trebuie să transpună în legislația națională prevederile Directivei privind Eurovinieta 1999/62/CE, modificată prin Directiva UE 2022/362.

Documentul precizează că toate vehiculele din România sunt clasificate în funcție de tipul vehicului: de marfă, în funcție de masa totală maximă autorizată, în funcție de numărul de axe sau pasageri, numărul de locuri, etc.

Mai multe informații pe marginea subiectului, AICI.

Foto: Descriptiv – focuspress

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache