930×122 POSADA 5

abator

ADMINISTRATORUL CANALULUI, PUS SĂ DESFIINȚEZE RACORDUL PRIN CARE SÂNGELE DE LA ABATOR A AJUNS ÎN PÂRÂUL BASCOV

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, prin reprezentanții serviciului Inspecția Bazinală a Apei, a continuat și în data de 29 ianuarie 2021 investigațiile privind poluarea pârâului Bascov, prin efectuarea unei control la operatorul de apă și canalizare care a autorizat agentul economic vinovat de producerea poluării.
În pârâul Bascov sunt descărcate ape pluviale prin intermediul unui conducte de mari dimensiuni. În această conductă, a fost identificat un racord prin care au fost descărcate direct sângele și resturile de organe animale. Conducta colectoare este administrată de un operator de apă și canalizare și autorizată din punct de vedere al gospodăririi apelor.
ABA Argeș-Vedea a dispus administratorului canalului pluvial ducerea la îndeplinire a următoarelor măsuri obligatorii, după cum urmează:
-desființarea racordului prin care apele cu sângele și resturile de organe animale au ajuns în colectorul principal;
-realizarea unui control la agentul economic care a produs poluarea pentru a verifica dacă respectă prevederile din autorizația emisă de operatorul de apă și canalizare;
-transmiterea unei informări către ABA Argeș-Vedea cu privire la realizare măsurilor în termenele stablite prin proces-verbal.
Reamintim că ABA Argeș-Vedea s-a autosesizat după apariția în mass-media a filmărilor din care reiese poluarea pârâului Bascov prin canalul de colectare a apelor pluviale de pe raza comunei Bascov.

Citiți și: Pitești. Imagini scandaloase cu un BMW „M5” din trafic!

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3