Donaris 930 x 122

poluare

POLUAREA UCIDE UNUL DIN CINCI ROMÂNI, COVID-UL DOAR 3 DIN 100.000

Un amplu studiu a fost publicat de către Agenţia Europeană de Mediu cu privire la poluare şi impactul asupra sănătăţii oamenilor. Între statele membre UE, România este pe primul loc într-un top nedorit al deceselor provocate de poluare.

Citiți și: Poluare masivă lângă Vivo! Mall. 500 de litri de deșeuri au ajuns în râul Argeș

Suntem depăşiţi doar de Bosnia-Herţegovina care nu este stat membru UE.

„Există o discrepanță semnificativă între estul Europei și vestul Europei. Cea mai mare proporție de decese atribuite mediului înconjurător se înregistrează în Bosnia și Herțegovina (27%), iar cea mai mică în Norvegia și Islanda (9%). În UE, cea mai mare contribuție de mediu la mortalitate se observă în România (19%) și cea mai mică în Suedia și Danemarca (10%)”, este unul din mesajele cheie ale raportului.

Citiți și: Cât de sigur este litoralul românesc

Iată, aşadar, în contextul în care rata de mortalitate provocată de Covid-19 este, în medie, de 3.2 la 100.000 de locuitori (şi aici suntem „campioni” în UE), poluarea se situează infinit mai sus şi ar trebui să fie o prioritate maximă pentru autorităţile din România.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90